UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.08.2022 15:48 Starost: 2 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

SP JUNIORKI, Srbija bolja od Južne Afrike, protiv Japana za 13. mesto

Foto S.Sandić

Srpske juniorke su posle izvođenja peteraca savladale Južnu Afriku 18:17 (2:1, 3:3, 2:2, 2:3,9:8) i tako ostvarile pravo igranja za 13. mesto na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Protivnik sutra u 10.30 biće Japan koji je ubedljivo savladao Tursku 24:9. Na poslednjem prvenstvu sveta 2020. takođe u našem glavnom gradu Srbija je bila predposlednja.

Srbija i Južna Afrika su po velikoj vrućini odigrali ravnopravnu, neizvesnu utakmicu. Domaćin prvenstva je u poslednjem delu dva puta imao prednost od dva gola 8:6 i 9:7 ali su protivničke igračice uspele da izjednače. Dve sekunde pre kraja odlična Maja Dulić je odbranila udarac Hevortive sa igračem manje pa se pristupilo petercima. Propušten je veliki broj prilika sa obe strane a golmani oba tima su bili najbolji igrači utakmice.

Bilo je drame i kod izvođenja peteraca. U prvoj seriji Južnoafrikanke su dva puta imale priliku da završe meč posle neuspešnih pokušaja Andrejićke i Lukićke. Međutim na sceni je opet bila Dulička koja je sa dve odbrane alulirala prednost rivala. Odlučujući gol u trećoj seriji je postigla Jovana Radonjić a Maja Dulić je 17.odbranom zaustavila udarav Kendel de Ber.

Strelci za Srbiju su bili: Lukić 6, Lujić 5, Radonjić 3, Andrejić i Zelić po 2 dok su u protivničkom timu efikasni bili: De Ber 5, Vilijamson 4, Vepelman 3, De Losdreht 2, Kuri, Sutej, Hevort 1.