UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.08.2022 22:57 Starost: 2 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

Svečano otvoreno Svetsko prvenstvo juniorki u Beogradu

U prelepom ambijentu, uz odličnu organizaciju u Beogradu je večeras na bazenu "25.maj Milan Gale Muškatirović" otvoreno svetsko prvenstvo za juniorke do 18 godina. Ceremonija je počela defileom učesnica, zastavu Srbije se nosila Jovana Bogosavljević.

Gledaocima i prisutnim sportistima i učesnicima prvenstva prvi se obratio Viktor Jelenić, predsednik saveza:

- Dragi prijatelji, sportisti, sponzori, poštovani pomoćniče ministra, Vaše ekselencije, poštovani članovi FINA

Veliko mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodošlicu u Srbiju na FINA svetsko omladinsko prvenstvo u vaterpolu za žene Beograd 2022.U ovom prelepom kompleksu bazena „25.maj Milan Gale Muškatirović“ osećamo se kao kod kuće, jer je na ovom mestu proteklih godina organizovano nekoliko omladinskih i juniorskih svetskih prvenstava. Imali smo 2018. čast da budemo organizatori istog prvenstva na ovom istom mestu, a za nešto više od deset dana pred nama je još jedno svetsko prvenstvo samo u muškoj kategoriji. To je zaista velika čast za sve nas i mi zaista cenimo ovo kontinuirano poverenje od strane FINA.

Srbija je poznata po uspesima svoje muške reprezentacije ali je u poslednje vreme značajan mapor usmeren ka promociji ženskog vaterpoa. U svetu u kome se ulažu napori da se održi rodna ravnopravnost, veoma je važno da takvi napori opstanu. Organizacija ovog takmičenja samo je jedan od koraka koji vodi ka napretku srpskog vaterpola, doprinoseći daljoj popularnosti ženskog vaterpola, posebno među mladima u našoj zemlji a i svetu.

Naš pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije uvek je prepoznavao važnost ulaganja u razvoj ženskog vaterpola na čemu smo im veoma zahvalni.Siguran sam da će ovo prvenstvo biti veliki uspeh i da ćemo imati priliku da uživamo u sportu gledajući mlade igrače u njihovim nadmetanjima. Bez sumnje oni su buduće zvezde vaterpola.

Svim posetiocima želim da se zabave uživajući u sportskom takmičenju a učesnicima fer igru u kojoj će prikazati najbolje od sebe.Neka trijumfuje najbolja ženska selekcija i neka ponosno ponese titulu svetskog omladinskog šampiona.

Državi Srbiji, vaterpolo organizaciji se zahvalio Tamaš Molnar, predsednik Vaterpolo komiteta FINA. Istakao je zadovoljstvo urađenim poslom, dodao da je Srbija poznata kao sjajan domaćin i da je zahvaljujući radu svojih prijatelja i kolega Viktora Jelenića, Nemanje Marijana, Dejana Perišića i drugih bio siguran u uspešnu organizaciju

Takmičenje je otvorio pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić.

- Država Srbija ulaže u sport, godinama je odličan domaćin najvećih takmičenja. Želim svima da se osećaju kao kod svoje kuće i boravak iskoriste da upoznaju Beograd i Srbiju i da ponovo dođu u naču zemlju. Takmičenje uz najlepše želje svim učesnicima proglašavam otvorenim.