Aerodrom Nikola Tesla


UNIQA

Voda Diva
Dunav Osiguranje
Vital
Acibadem Hospitals Group


Medogroup
Biomelem

Master Physical
Medela
Esensa

Julius Meinl
Lasta
Studio Maruska

Kafeterija Love and Brands

Keel
Fudeks

RTS
11.08.2017 19:36 Starost: 343 days


SP - Srbija u polufinalu sutra sa Grcima

VSS Ivica Veselinov

Srbija - Italija 17:9 (4:2,4:2,4:2,5:3)

Bazen Milan Gale Muškatirović. Gledalaca 900. Sudije: Bender i Salničenko. Igrač više: Srbija  10 (2), Italija 16 (4).

SRBIJA: Filipović, Tankosić 2, Tomić, Lukić 2, Vučinić 4, Gvozdanović 1, Drašović 3, Toholj 2, Janković, Radojević,Radonjić 2, Velkić 1, Belopavlović.Selektor: Vujasinović.

ITALIJA:Nikosia, Del Baso, Kanela 1,Mezaroba 1, Gudi 1, Pućio,Gerarto 2, Kampopiano,Maćoni 1, Manči 2, Pombo, Novara 1, De Mikelis. Selektor: Peši

U najboljoj utakmici na prvenstvu Srbija je ubedljivo pobedila Italiju i plasirala se u polufinale Svetakog prvenstva. Sutra će protivnik u zatvorenom bazenu biti Grčka koja je dobila Španiju 8:7.Meč je u 20.40.

Srbija je otvorila odlično utakmicu, raspoloženi Drašović je bio kreator igre koja nam je donela tri gola prednosti 4:1. Italijanisu smanjili sa dva uzastopna gola ali je to bilo sve. Odlični Vučinić je doneo ponovo prednost od tri pogotka a kada je Radonjić dve sekunde pred veliki odmor povisio na 8:4 bilo je jasno da su šanse Italijana za uspeh male.

Istina, početkom trećeg dela ponovo su se trgli "azuri". Smanjili su na 8:6, Razigrao se ponovo Vučinić, pogodio dva puta a kada je majstorski Toholj povisio na 11:6 sve je bilo gotovo. Uvukla se nervoza u italijanski sastav, crvene kartone su zbog koškanja dobili Drašović i Maćoni. Sve posle toga je bilo odradjivanje posla. Na ubedljiv način se Srbija predstavila nikad brojnijoj publici i ima pravo da se nada uspehu u narednim mečevima.

- Ušli smo u polufinale, to je bio jedan od ciljeva. Ali nismo toliko dugo trenirali da bi se sada zaustavili. Grčka je odličan tim, sa dva kvalitetna centra. Prošli put smo ih na Evropskom jedva dobili. Očekujem tešku utakmicu ali i naš trijumf - rekao je selektor Vlada Vujasinović.

Filip Radojević je bio odlično čuvan:

- Odgovorili smo Italijanima na sve njihove pokušaje i zasluženo popbedili. Sada stiže Grčka, odlična ekipa koja se vratila u meč sa Španijom posle 3:6 i pobedila. Imaju odlične centre ali i mi imamo bekove da obave posao.

Golman Filipović je imao nekoliko sjajnih intervencija:

- Nije bilo lako ali smo mi bili tim koji je diktirao ritam. Atmosfera je bila sjajna i nadam se da će tako biti i sutra.

Djordje Vučinić je u Bakuu na Evropskim igrama bio koban za Italijane. I večeras je bio sjajan:

- Odradili smo šta je trebalo i sada idemo dalje. Grčka je odlična ekipa, znamo se i verujem da ćemo uz publiku uspeti da izborimo plasman u finale.