UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
02.12.2023 19:34 Starost: 152 days

Kategorija: Domaća takmičenja

KUP SRBIJE: Novi Beograd u finalu

Foto S.Sandić

Partizan – Novi Beograd 8:16 (1:4, 2:4, 3:3, 2:5)


Gradski bazen. Sudije: Virijević i Milović. Isključenja: Partizan 14, Novi Beograd 10.

PARTIZAN: Žoao Pedro, Jakšić 1, Dimitrijević, Jauković 1, Krstić 1, Tomić, Trtović, Drašković 1, Božović 1, Smiljević 1, Giga, Gladović 1, Dimković, Kutajar 1. Trener Korolija.

NOVI BEOGRAD: Dobožanov, Martinović 1, Granados 3, Vučinić 3, Pijetlović, Drašović 1, Ćetković, Perković, Filipović 1, Lukić 1, Vlahopulos 3, De Mikelis, Radulović 3. Trener: Gocić

Novi Beograd je treći put uzastopno u finalu Kupa Srbije. U Šapcu, u polufinalnom susretu, očekivano su pobedili Partizan 16:8 .
Iako bez trojice igrača, Jakšića, Ćuka I Skumpakisa od samog početka je šampion nametnuo jak ritam, sigurno izdanje u odbrani pa je Partizan (bez ruskog centra Mizijeva),brzo morao da odustane od planova za iznenađenje,
Istina, Partizan je imao dva zapažena momenta. U drugoj četvrtini se sa dva gola probližio na 3:7, u trećem je bilo 6:9 I to je bilo sve. Borbenost i želja nisu bili dovoljni.
Novi Beograd je i bez pomenute trojke daleko kvalitetniji tim. Sredinom druge četvrtine je bilo 7:1, posle 9:6 usledila je serija 5:0. Raspoloženi trostruki strelci Granados, Vučinić, Vlahopulos i Radulović su bili udarne igre ali treba pomenuti kapitena Filipovića koji je komandovao igrom a asistencijama je svoje saigrače stavljao pred lak zadatak da pogode mrežu.
Novi Beograd u nedelju u 20.30 igra protiv pobednika susreta Crvena zvezda - Radnički