UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.09.2022 13:06 Starost: 2 yrs

Kategorija: Split 2022, Reprezentacija

EP SPLIT Srpska muška selekcija na devetom mestu ISPRAVKA

Foto: VSS Aleksandra Krupanič

Rumunija – Srbija 1:17 (1:6, 0:3, 0:4, 0:4)

Spaladium arena. Sudije: Teksido (Španija), Kovač (Rumunija). Igrač više: Rumunija 7 (0), Srbija 13 (8). Peterci: Rumunija 1 (0), Srbija 3 (3).
RUMUNIJA: Tić, Neamtu, Judean, Fulea, Antipa, Priotesa, Vranćeanu, Remes, Kolodrovski 1, Đorđeslu, Dinka, Vančik, Mihaluta. Selektor: Rat
SRBIJA: Rističević, Branković Drašović 4, Ranđelović, Vučinić, Vico 2, S.Rašović 1, Velkić 2, Pljevančić, Martinović 4, , Stojanović 3, V.Rašović 1, Dobožanov. Selektor: Savić

Muška reprezentacija Srbije je završila Evropsko prvenstvo u Splitu na devetom mestu. To je najslabiji rezultat u istoriji na ovom takmičenju.

Rumuni ni jednog trenutka nisu bili adekvatan protivnik i Srbija je solidnom igrom i ubedljivim trijumfom završila takmičenja. Sa četiri gola najefikasniji su bili Drašović i Martinović, golmani su primili samo jedan gol, bekovi potpuno "uhapsili" skromne rumunske centre a Vico je zaradio tri peterca.

Odmah posle utakmice srpska ekipa je otputovala u Beograd.

- Hvala Bogu da je ova agonija završena. Sada treba da vidimo šta i kako dalje u budućnosti - rekao je selektor Dejan Savić.

Novinari su se ineteresovali oko neigranja Dušana Mandića koji nije bio na bazenu.Savić je rekao:

- Tm pravim ja i odlučujem ko će biti u timu a to sigurno nije bila moja odluka

Sava Ranđelović je istakao:

- Pobedom smo završili ali bez željenog plasmana. Još se sećamo Francuza i mislimo svi da bi ih u pola noći pobedili. Izgubili smo se u toj uatkmici. Ovo je katastrofa, veliki šamar i samo od nas zavisi hoćemo li se uz naporan rad vratiti gde nam je mesto.

Ognjen Stojanović:

- Pobeda jeste ali niko nije zadovoljan turnirom. Ostaje nam da radimo, da se namestimo u svkom pogledu, ništa drugo.