UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
31.08.2022 20:48 Starost: 2 yrs

Kategorija: Split 2022, Reprezentacija

EP SPLIT, debakl u duelu sa Mađarskom

Foto VSS Aleksnadra Krupanič

Srbija – Mađarska 7:16 (2:3, 0:4, 2:4, 3:5)

Spaladium arena. Sudije: Margeta (Slovenija), Zvart (Holandija).Igrač više: Srbija 11 (5), Mađarska 11 (5). Peterci: Srbija 1 (1), Mađarska 1 (1).

SRBIJA: Rističević, Mandić, Drašović 2, Ranđelović, Vučinić 1, Vico, S.Rašović 2, Martinović, Pljevančić 1, Radulović, Stojanović 1, V. Rašović, Dobožanov. Selektor: Savić

MAĐARSKA: Levai, Anjal 3, Manherc 4, Konarik 3, Nađi 1, Molnar 1, Zalanki, Burian 2, Nemet, Fekete 1, Janšik 1, Vigvari, Vogel. Selektor: Varga.

Srbija je u derbiju drugog kola „D“ grupe doživela težak poraz, najubedljiviji u istoriji naših izdanja na velikim takmičenjima. Ništa nije valjalo, greška do greške, rešenje za mađarsku agresivnost nije bilo ni na vidiku. Samo je prva četvrtina bila koliko-toliko ravnopravna a sve ostalo je proteklo u znaku raspoloženih Mađara koji su demontrirali savršenu igru, efikasnu i lepu za gledanje.

Od druge četvrtine u kojoj je blistao Manherc Mađari su uveli Srbe u problem fizički, psihološki, igrački. Predaja je usledila već tada a do kraja utakmice protivnik se poigravao sa našim igračima o naneo mu pravu katastrofu.

- Ne trebaju pitanja. Ludo i nezaboravno, pomračenje svega, zbogom pameti. Šta se dogodilo ? Mađarski tim je imao savršenu taktiku,ali smo je očekivali i spremali se ali nismo uspeli da odgovorimo na njihovu agresivnost u igri bez centara. Neću o promašajima, to je glup alibi.Mađari su bili na izuzetnom nivou,ovako ne sme da se predstavlja srpski vaterpolo na čelu samnom a mislim da trojica četvorica igrača nisu ni došli u Split.- rekao je Dejan Savić

Kapiten Sava Ranđelović:

- Moramo da zaboravimo sve ovo. Nismo bili svoji i neću da verujem da je ovo naše izdanje. Da se saberemo i krenemo dalje, niđta drugo nam ne preostaje. Ne sme da nas poremeti.

Dimitrije Rističević je kazao:

- Najviše me brine što nismo bili agresivni. Moramo da se dignemo i možda je bolje da se dogodilo sada nego kasnije,

Viktor Rašović je dodao:

- Zasluženo su pobedili, čestitam im. Bili smo jako slabi,  ništa nismo odigrali. Protiv Slovenije treba da se vratimo u život i posle da se spremimo za polufinale.