UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.08.2022 13:34 Starost: 2 yrs

Kategorija: Split 2022, Reprezentacija, Ženski vaterpolo

EP SPLIT, katastrofa devojaka protiv Španije

Foto VSS Aleksandra Krupanič

Srbija – Španija 3:32 (1:6, 2:8, 0:8, 0:10)

Spaladium Arena. Sudije: Daskalopulo (Grčka), Turkan (Turska). Igrač više: Srbija 7 (2), Španija 6 (5). Peterci: Španija 3 (3).

SRBIJA: Lazić, Švec, Avdić, Milićević, I.Lujić. Mišković, Kaplarević, Mandić 2, Vuković, Ilić 1, Miladinović, Popov, Travar. Savezni trener: Ivković.

ŠPANIJA: Ramos, Frigola 3, Rodrigez 4, Munjoz 3, Vivas 3, Gonzales 5, Baril 2, Karasko, Ariza 3, Amoros 2, Godo 2, Arones 2, Marti. Savezni trener: Oka.

Srpska reprezentacija je startovala ubedljivim porazom na Evropskom prvenstvu u Splitu. Očekivao se neuspeh u duelu sa Španijom, evropskim prvakom i olimpijskim vicešampionom. Ipak otpor je morao da bude jači, želja veća.

Srbija je povela 1:0 preko Mandićeve sa igračem više. Ista igračica je smanjila na 8:2, Hristina Ilić je pogodila za 11:3 2,20 do kraja prvog poluvremena. U narednih 18 minuta španska mreža je mirovala, čak su i šanse da se nešto više uradi bile retke. Posle dve realiazacije igrača više, ostale takve šanse su propuštene.

Na drugoj strani Španija je lako poentirala. Davali su gol po minutu, dve četvrtine završile bez primljenog pogotka. Španija je šutirala 41 put i pogodila 32. Fantastičan prosek. Sa druge strane Srbija samo 12 udaraca za tri gola. Skromno u svakom pogledu. Golmani bez nekog učinka. Travar je odbranila četiri od 18, Lazićka samo jednu od 19.

Savezni trener Dragana Ivković je bila kritički raspoložena:

- Počeli smo dobro ali naravno znali smo da nismo isti nivo. Nismo imale kontrolu u napadu, lako smo gubile lopte. To je rezultiralo lakim golovima a zatim i pad koncentracije i borbenosti. Toliku razliku nisam očekivala i verujem da možemo mnogo bolje. Znamo Francusku, igrali smo dva puta, trenirali zajedno. Neće biti lako i mislim da će presuditi glava.

Hristina Ilić je posle utakkmice rekla:

- Hladan tuš. Moramo bolje to je jasno. Sigurna sam da će već protiv Francuske to biti igra koju želimo.

Sa dva gola istakla se Nada Mandić:

- Možda najteži rival na prvenstvu. Toliko medalja imaju. Mislim da je i Italija u tom rangu ali verujem da će biti bolje. Ovo nije sve što znamo, mislim da su i mlađe igračice bile pod tremom i da je sada i taj problem rešen. Francuska je ekipa protiv koje uz Slovačku tražimo prolaz. Dobro ćemo se pripremiti i daćemo sve od sebe.

Lolita Avdić je dodala:

- Daleko su iskusnije, bolje... Mislim da smo dali sve što je mogli. Bitno je da protiv Francuske odigramo maksimalno dobro, znamo ih i sigurna sam da imamo šanse. Potrebna nam je bolja kontrola lopte, komunikacija i veći fokus. Nadamo se.

Susret se igra u nedelju u 10.