UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.01.2020 14:39 Starost: 4 yrs

Kategorija: Budapest 2020

EP Budimpešta Protiv Rumunije 15:7

Foto VSS Aleksandra Krupanič

Rumunija – Srbija 7:15 (3:5, 1:1, 1:5, 2:4)

Dunav Arena. Gledalaca 300. Sudije: Turkan (Turska), Balzan (Malta). Igrač više: Rumunija 8 (2), Srbija 18 (11). Peterci: Rumunija 1 (1)

RUMUNIJA: Tić, Radu 2, Negrean, George 1, Antipa, Priotesa 1, Đorđesku 1, Fulea, Gergeljfi, Oanta 2, Giban, Janšić, Abrudan.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 4 , Dedović 2, Ranđelović 1, Ćuk 1, D.Pijetlović, Vico, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović.

Srbija je zabeležila i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu. Rumunija nije bila rival koji može da napravi veće probleme. Tri četvrtine je Srbija pokazala snagu, u drugoj je došlo do malog opuštanja. Bilo je grešaka koje će sigurno biti analizirane u pripremama za sledeći meč.

Bio je to trening sa igračem više,čak 18 puta su Rumuni imali igrača manje što je rezultiralo sa 11 golova našeg tima. Bilo je atraktviniih, lepih golova posebno Ćuka i Mandića. Ovaj drugi je za dva minuta u poslednjem delu postigao tri pogotka. M

Selektor Dejan Savić je rekao:

- Imali smo grešaka u meču. Videlo se da su igrači umorni, imamo dan za oporavak, za fizički težak duel sa Holandijom. Ako pobedimo imaćemo tri dana da se odmorimo i pripremimo za sledeći meč.

Milan Aleksić je dodao:

- Nije bilo lako kako se činilo. Nismo u drugoj četvrtini igrali kako treba. Moramo da se fokusiramo na sledeće mečeve. Nadam se pobedi protiv Holandije i direktnom plasmanu u četvrtfinale.

Stefan Mitrović:

- Još uvek nismo u našem ritmu i dobro je što je tako. Dosta je bilo isključenja. Za ovu fazu takmičenja je ovo sasvim dovoljno. Holandjani će biti pokretljiviji, moramo maksimum da damo. Nema opuštanja, sve ekipe traže ozbiljan pristup.

Branslav Mitrović:

- Bez obzira na rezultat igrom ne možemo da budemo potpuno zadovoljni. Imamo neke stvari da popravimo i to će treneri da se fokusiraju. Koncentracija sa Holandijom je sada najvažnija. Generalno kad počne prvenstvo postoji ritam, ulazimo u podizanje stvari na nivo koji je nama potreban,