UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.12.2019 15:11 Starost: 4 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

SP do 20 godina Srbija u polufinalu !

Juniorska repreyentacija Srbije se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva u Kuvajtu pošto je u dramatičnom četvrtfinalu savladala Crnu Goru 10:9 (1:1, 2:4, 4:2, 3:2).

Srbija – Crna Gora 10:9 (1:1, 2:4, 4:2, 3:2)

Sudije: Spiritosanto (SAD), Sadekov (Rusija). Igrač više: Srbija 13 (4), Crna Gora 10 (3). Peterci: Crna Gora 1 (1).
SRBIJA: Gavrilović, Branković 3, Barać 1, Nešić , Stanojević 1, Mitrović, Vučinić 4, Cvetković, Martinović, Šulc 1, Pljevančić, Radović, Mišović. Savezni trener: Stevanović.
CRNA GORA: Đurović, Vušković 4, Ćetković, Vučurović 1, Mačić 2, Radović 1, Murišić, Mijušković 1, Perković, Drašković, Franeta, Išljamović. Savezni trener: Uskoković.

Velika pobeda srpske selekcije ostvarena je protiv odličnog protivnika. Crna Gora se uzdala u centre Ćetkovića i Perkovića, Srbija u odbranu i strpljenje.

Do finiša treće četvrtine Crna Gora je tri puta imala prednost od dva gola. Srbiju je na površini održavao odlični Vučinić sa četiri od pet golova svog tima. Kod vodjstva rivala 7:5, pogodili su du poslednjeg odmora Barać i Šulc.

Još jednom je Crna Gora imala minimalnu prednost a tada je na scenu stupio Stefan Branković. Sa dva gola je preokrenuo rezultat a kada je Uskokovićev sastav izjednačio na 9:9, trećim uzastopnim pogotkom je 2,19 do kraja postavio konačana rezultat. Imala je Crna Gora 17 sekundi za poslednji napad ali je Mišović odbranio udarac Danila Radovića.

Sutra će Srbija igrati u polufinalu sa pobednikom susreta Italija - Japan.