UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.11.2019 13:58 Starost: 4 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Sve je spremno za fajnal for Kupa Srbije

 

Sve je spremno za fajnal for Kupa Srbije. U subotu, na bazenu "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu će se u polufinalu sastati Partizan - Šabac u 18.30 i Radnički - Crvena zvezda u 20.15. Dan kasnije je finale u 18.30. Sve tri utakmice će prenositi RTS na drugom programu kao yu-tube canal Vaterpolo Live.

u Kući vaterpola danas je održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali predstavnici klubova: Mirko Bradajić (Partizan), Jugoslav Vasović (Radnički), Denis Šefik (Šabac) i Igor Milojević (Crvena zvezda).

Mirko Bradajić je istakao da ima turbulencija u klubu ali da se to neće odraziti na igru:

- Poslednjih godina su utakmice u kupu bile zanimljive i očekujem da će tako biti i ovoga puta. Nema neke razlike u kvalitetu. Partizan kao i uvek ide na najveći plasman. Da bi osvojio trofej moraš da pobediš oba susreta, sada nam je samo Šabac u glavi. Igraćemo bez kažnjenog Radanovića. Ovo je trenutno najbolje što Srbija može da pruži i pozivam ljubitelje vaterpola da uživaju. U ligi smo pobedili Šabac ali je, da smo napravili neke greške svojstvene mladom timu, utakmica mogla da ode i na drugu stranu. Bio je to početak sezone, nisu se kockice sklopile mi kod jednih ni kod drugih. Oni imaju iskustvo, mi motiv. Momci će morati da nadoknade neigranje Radanovića i verujem da će o tome uspeti.

Denis Šefik je ispred Šapca kazao:

-Sve ekipe imaju amicije. Ne očekujem lepe nego tvrde i neizvesne utakmice. Biće interesantno i što je posle dužeg vremena turnir u Beogradu. Imamo klubove koji su ipak bolji nego prošle godine.Poraženi smo od Partizana ali je to bio početak sezone. Mislim da je kvalitet malo na strani Šapca ali Partizan ima mlad, dobar tim koji će igratri do kraja na pobedu. Želim fer igre ,sreću svima i neka pobedi najbolji.

Jugoslav Vasović direktor Radničkog je kazao:

- Rekao sam i ranije da sastavi parova uopšte nisu biti. Pre svega zahvalnost RTS što će da prenosi sve utakmice. Rano smo ispali svi u Evropi ali postoji interesovanje za Kup Srbije jer imamo kvalitet za nešto više.Ovakvi turniri mogu da budu ma visokom nivou, neka u tvrdim i neizvesnim utakmicama pobedi najbolji.Ekipe su egal, odlučiće nijanse. Zvezda je najbolje plasirana u Regionalnoj ligi ali je protiv Šapca i Partizana osvojila samo bod. Mođda je mali favorit, igra na svom bazenu.Radujem se zbog povratka Radjena i to bi trebali svi da iskoristimo jer veliki igrači mogu više da pokažu mladjima od trenera. Zvezdu vodi i legenda vaterpola Igor Milanović ali to uopšte ne znači da nemamo razmišljanja o pobedi.Očekujem teške, tvrde i zanimljive utakmice do samog kraja.

Ispred Crvene zvezde Igor Milojević je pozdravio učesnike turnira:

- Hvala savezu na organizaciji koja će posle dužeg vremena biti u Beogradu. Optimista sam, dečaci koji budu igrali, imaju kvalitet i sigurno će predstavljati srpski vaterpolo u budućnosti. Klubovi se polako dižu i siguran dam da ćemo  imati još ovakvih utakmica. Očekujem da naši navijači kao i uvek budu pravi domaćini pristalicama ostalih klubova i da sve protekne u fer pleju. U tome smo korak ispred. Nema više onih tenzija. Naravno da je naša želja da pobedimo. Ko nema takvu želju ne treba ni da se bavi sportom. Jeste, igramo na našem bazenu ali tek od ove godine na njemu treniramo jer jedini nemamo svoj objekat.

Karte se prodaju u subotu i nedelju od 16 časova na ulazu u bazen Milan Gale Muškatirović ma Dorćolu.

.