UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.02.2019 20:18 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Dopis Hrvatskog vaterpolo saveza

Dopis Hrvatskog vaterpolo saveza prenosimo u originalu i celini:

Poštovani sportski prijatelji,

 

u svjetlu u srijedu, 13. veljače 2019. poslanog dopisa čelništva Vaterpolskog saveza Srbije i vodećih ljudi srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava žaljenje zbog tako donesene odluke.

Prvenstveno stoga što je vaš takav zahtjev u praksi neprovediv, te konkretno znači prekid suradnje i vaše istupanje iz zajedničke RVL. Poglavito u svjetlu dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje i kojim se jamči sigurnost u Splitu svim sudionicima našeg vaterpolskog nadmetanja, s kojim ste vi bili upoznati prije vašeg sastanka.

Dakle, Hrvatskom vaterpolskom savezu, a jednako tako i hrvatskim klubovima je potpuno neprihvatljiva opcija po kojoj bi ubuduće domaće utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR), dakle momčadi iz Splita, Dubrovnika, Šibenika, Zadra i Makarske igrali kao gosti.

Ujedno, mislimo da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ukoliko su klubovi iz Srbije spremni normalno odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 

Ukoliko međutim vi uistinu ustrajete da ne igrate u Dalmaciji, mislimo da smo u tom slučaju završili s ovom ligom u ovakvom formatu. Ligom koja je podsjećamo, dragovoljna, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Molimo pošaljite nam vaš precizan stav do ponedjeljka 18. 02. 2019. kako bi mogli na vrijeme donijeti sve potrebne odluke.