Aerodrom Nikola Tesla


UNIQA

Voda Diva
DTD Ribarstvo
Hemofarm A.D.
Asseco SEE


Medigroup
Planet Win 365
Jumbo
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands

Jadran D.O.O. Beograd
26.12.2018 17:04 Starost: 241 days

Kategorija: Saopštenja

Poklon VSS deci opštinama na severu KIM

Foto. I Radulović V.Novosti

Dokazani prijatelji srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čelnici Vaterpolo saveza Srbije, obradovali su  novogodišnjim poklonima 1.200 mališana u tri opštine na severu Kosmeta.

Predsednik  VSS Viktor Jelenić i generalni sekretar Nemanja Marijan uručili su najpre paketiće najmlađim stanovnicima opštine Leposavić u Predškolskoj ustanovi „Naša radost" gde su im se mališani, pesmom i igrom zahvalili za pažnju i poklone koje su dobili.

- Svoj deci znači pažnja i pokloni, a ovoj ovde posebno. To se danas videlo i na njihovim licima – rekao je Jelenić i preneo pozdrave i podršku svih reprezentativaca Srbije u ovom sportu

Iako nije prvi put na severu Kosmeta, zadovoljstvo ali i emocije nije mogao da sakrije sekretar Nemanja Marijan.

- Veoma je dirljiv susret sa ovom dečicom i drago mi je da smo bar malo uspeli da ih obradujemo. Trudićemo se da i u narednom periodu još više mališana na Kosovu i Metohiji obradujem - rekao je Marijan i istakao da je želja „srpskih delfina" da naredne godine ponovo posete Kosovo i Metohiju.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić je rekao

- Zahvaljujem se u ime opština sa severa Kosmeta našim dokazanim šampionima, koji su i ovim činom pokazali da saosećaju sa našim narodom ovde i trude se da nas podrže u našoj borbi. Pokloni koje su doneli su svakako vredni, ali nam više od toga znači njihov dolazak, jer to nam pokazuje da nismo sami i da su oni, ali i čitava država Srbija, uz nas - rekao je Todić.

Za radost gotovo hiljadu mališana u severnoj Kosovskoj Mitrovici pobrinulo se rukovodstvo bratske opštine Mali Zvornik koji su više puta do sada pomagali Srbima u ovom gradu. 

Prvi čovek ove opštine Zoran Jevtić podelio je novogodišnje paketiće mališanima u Predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz", ali i učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur" i Osnovne škole „Veljko Banašević".