UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.12.2018 20:53 Starost: 5 yrs

Kategorija: Saopštenja

Novogodišnji koktel Vaterpolo saveza

 Učinjeno u prethodnih 12 meseci sumirano je na svečanom  tradicionalnom novogodišnjem koktelu Vaterpolo saveza Srbije održanom u Hotelu M. Skup su uveličali predstavnici OK Srbije Božidar Maljković i Žarko Zečević, ispred SSS Dragan Šešum, zatim proslavljeni reprezentativci Danilo Ikodinović, Predrag Zimonjić, Vladimir Vujasinović, aktuelni reprezentativci, predstavnici granskih saveza, klubova, sportskih organizacija.

Na najveće uspehe u 2018. prisutune je podsetio Viktor Jelenić prvi čovek trofejne oranizacije.

– U Barseloni smo četvrti put postali evropski šampioni, bili smo treći na svetskom kupu, devojke devete u Evropi... Uspešno smo organizovali Svetsko prvenstvo za juniorke. Finansijski smo se konsolidovali, vraćeni su svi dugovi koji su se gomilali godinama i predstavljali su veliki teret za normalan rad. Hvala predsedniku Republike Srbije, Vladi Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Beogradu, gradskom sekretarijatu, sponzorima, brojnim prijateljima. Zadovoljam sam saradnjom sa lokalnom samoupravom, rezultati su vidljivi. Veliku zahvalnost dugujemo igračima, trenerima, kancelariji, sudijama i nadam se da ćemo nastaviti u istom stilu.

Generalni sekretar Nemanja Marijan je istakao:

- Imali smo sjajnu godinu, Čeka nas Svetsko prvenstvo u Koreji ali i organizacija Svetske lige u Beogradu. Zahvalan sam svima, posebno kancelariji na radu na kandidaturi. Posle osam godina Svetska liga se vraća u Srbiju i nadam se da ćemo biti ponovo sjajni organizatori. Rad na pomoći klubovima kroz saradnju sa lokalnim samoupravama će biti u fokusu rada u narednoj godini. Zahvaljujem se igračima, svim strukturama saveza posebno kancelariji na predanom, svakodnevnom radu.

Poklone su dobili Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, za 300 odigranih utakmica pod reprezentativnim kapicama.

– Brzo je prošlo, u timu sam od osamostaljenja Srbije – podsetio je Prlainović. Nadam se da ću da odigram bar još 50 utakmica, i to sa istim uspehom kao do sada.

Umesto Duška Pijetlovića koji nije bio prisutan zahvalio se i preneo njegove pozdrave brat Gojko.

Vaterpolo organizacija se Priznanjima i Plaketama za izuzetan doprinos razvoju vaterpolo sporta zahvalila predsedniku države Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

Zahvalnice su uručene:Zlatnom sponzoru - Aerodrom "Nikola Tesla", oficijelnim sponzorima: Uniqa, Diva, DTD ribarstvo, Vital, Media group, Planet Win, tehnički sponzor Keel, medijski sponzor Blic, partnerima Maruška, Jumbo, klub prijatelji Natura Gusto, Tehnomanija, medijski partneri RTS i Sportski Žurnal