UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.12.2018 15:40 Starost: 5 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbi očekuju spektakl u Nišu

Niš će imati priliku da u sredu od 17.3o bude domaćin pravog vaterpolo spektakla. U bazenu Čair će u trećem kolu Evrokupa snage odmeriti Srbija i Hrvatska. Oba tima su do sada pobedili Rumuniju i sigurno su učesnici završnog dela ovog takmičenja koji će biti održan u Budimpešti.

Danas su u Kući vaterpola sa predstavnicima medija razgovarali selektor Dejan Savić i kapiten Filip Filipović.

- Izuzetan je značaj ne zbog rezultata vec će biti vatreno jer u poslednje četiri godine razna finala i polufinala smo odigrali. Imam sastav od 15 igrača a odrediću pred utakmicu 13. Biće izuzetna utakmica. Obe selekcije su željne igranja kao nacionalnih selekcija. Nišlije  na bazenu i Srbija će moći da uživaju u predstavi. Ruminija je autsajder i ovo je borba za prvo mesto. Nije ono toliko bitn, zna se da u četvrtfinalu idemo sa grupom u kojoj su Grci i Španci. Ovo je uvod u Svetsku ligu koja je bitna zbog vize za Igre i svaka ekipa će već tada pokušati da je ostvari. Rovit je Ćuk,  Hrvati su bez Bijača i Buljubašića a svi ostali su tu. Naša strategija je da igrao širom Srbije i svuda su bazeni bili ispunjeni do poslednjeg mesta. Očekujem da tako bude i u Nišu i da atmosfera bude sjajna. Hrvatska je svetski prvak i to dovoljno govori o njihovoj snazi.

Filip Filipović je istakao:

- Spektakl je u najavi. Nišlije su to i zaslužili jer su toliko puta bili sjajni domaćini na našim utakmicama i stvaralu su najbolju atniosferiu. Pozivam ih da da prisistvuju nečemu sto nisu do sada imali priliku da gledaju. Najjači su sastavi u oba tima i biće zanimljivo. Pravi je trneutak za proveru forme,  da vidimo koliko smo ukomponovani jer nismo svi na istom nivou. ali znamo kako se igra za reprezentaciju.

Ovo će biti peti susret ove godine. Hrvatska je dobila susrete u Evropa kupu (2), Srbi polufinale EL u Barseloni i remi na Svetskom kupu u Berlinu.

- Imamo odlične odnose sa Hrvatima do ulaska u bazen. Razumemo se, družimo van igre. Ali kada se igra ne štedimo se i zato ponavljam biće spektakl - zaključio je Filipović.