UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.07.2018 18:43 Starost: 6 yrs

Kategorija: Barcelona 2018, Reprezentacija

EP BARSELONA: Srbija - Rumunija 11:5 (3:1, 3:1, 3:2, 2:1)

VSS/Marsel ter Bals

 

Bazen Pikornel. Gledalaca: 500.Sudije: Švarc (Izrael) i Buč (Španija). Igrač više: Srbija 6 (4), Rumunija 8 (3). Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Rašović, Randjelović, Ćuk 3, D.Pijetlović 2, Vico, Aleksić 2, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

RUMUNIJA: Tic,Radu, Negrean 3, George, Fulea 1, Đorđesku, Protesa 1, Ćoveanu, Gergeljfi, Oanta, Giban, Antipa, Abrudan. Selektor: Stanojević

Sigurnom igrom Srbija je stigla do prvih bodova na šampionatu Evrope. Vrlo dobra odbrana većim delom utakmice, zaustavljen Radu a napad dovoljno dobar za start prvenstva.

U prvoj četvrtini vrlo dobra odbrana pre svega na iskusnom centru Raduu. U napadu je majstorski reagovao Duško Pijetlović kod prvog gola a zatim su odlični Ćuk i Prlainović probili igrača više. Smanjio je Fulea.

Slično je bilo i u nastavku sa istim ishodom. Ćuk iz kontre, Filipović iz peterca i Mandić razornim udarcem su bili strelci. Rumuni su tri puta imali igrača više, pogodili samo poslednji put.

Sigurnog Mitrovića je na poluvremenu zamenio takodje sigurni Gojko Pijetlović.

Posle lepog pogotka Aleksića sa dva gola Negreanua Rumunija je zapretila, smanjila na 7:4 ali su stvari do kraja treće četvrtne doveli u red Pijetlović i Ćuk

U završnih osam minuta smireno odradjivanje posla i razmišljanje o Rusima.

Selektor Dejan Savić je bio zadovoljan odbranom:

- Delovala je vrlo dobro. U napadu se videlo da smo još teški što je posledica teškog rada i od narednog dana počinje osvežavanje ekipe.

Dušan Mandić:

- Možemo da budemo zadovoljni iako se videlo da smo još pomalo teški. Trenirali smo na zavorenom bazenu tako da je ovakva igra mogla da se očekuje. Odbrana je bila kako treba i to je najvažnije.

Mioan Aleksiić:

- Zadovoljan sam ulaskom u utakmici i odbrana koja je bila čvrsta-Malo smo bili stegnuti u napadu sa nekim ishitrenim šutevima spolja ali sam siguran da će biti sve bolje.

Andrija Prlainović:

- Početak siguran, moglo je i više golova u njihovoj mreži. Nedostajalo nam je malo prisebnosti ali to će doći vremenom. Uželeo sam se igre videlo se. Ostalo je bilo dosta dobro. Sigurna odbrana i to je ono što nam je trebalo.