UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.08.2017 15:44 Starost: 7 yrs

Kategorija: Saopštenja

Odluka o zaštiti igrača i trenera u klubovima članovima VSS

  Na osnovu člana 58. Pravilnika o statusu, registraciji i pravu nastupa igrača VSS, Upravni odbor VSS, dana  2017. godine doneo je

                                                    O D L U K U

O ZAŠTITI PRAVA IGRAČA I TRENERA U VATERPOLO KLUBOVIMA ČLANOVIMA VATERPOLO SAVEZA SRBIJE

1.    Svim vaterpolo klubovima, članovima Vaterpolo saveza Srbije, koji nisu izmirili finansijske obaveze prema igračima i trenerima, koje proističu iz ugovora i aneksa ugovora potpisanih između klubova i igrača, odnosno klubova i trenera, za Takmičarsku sezonu 2016/2017 neće biti dozvoljeno da licenciraju nove igrače i nove trenere u Takmičarskoj sezoni 2017/2018.
2.    Svim osobama koje su obavljale upravne i izvršne funkcije u vaterpolo klubovima, članovima Vaterpolo saveza Srbije, u Takmičarskoj sezoni 2016/2017, kada su dugovanja prema igračima i trenerima nastala, neće biti dozvoljeno da u Takmičarskoj sezoni 2017/2018 predstavljaju klubove u organima Vaterpolo saveza Srbije.
3.    Vaterpolo klubovi koji izvrše promenu imena kluba, kao i preregistraciju istog u APR Republike Srbije ili nastanu fuzionisanjem dva ili više klubova i kao takvi ostvare članstvo u Vaterpolo savezu Srbije, u skladu sa Statutom Vaterpolo saveza Srbije, dužni su izmiriti sva dugovanja koja su, u smislu ove Odluke, imali klubovi pre promene imena, odnosno klubova koji su se fuzionisali u novi klub i na njih se odnose sve odredbe ove Odluke.
4.   Svi igrači i treneri koji potražuju finansijska sredstva od klubova, kao što je navedeno u Stavu 1. ove Odluke, moraju prijaviti dugovanja Takmičarskoj komisiji Vaterpolo saveza Srbije najkasnije do 31.08.2017. godine uz dokaz o materijalnim potraživanjima.
5.   Klubovi su dužni da izmire svoje obaveze prema igračima i trenerima iz Stava 1. ove Odluke najkasnije do krajnjeg roka za licenciranje igrača u Takmičarskoj sezoni 2017/2018 (10 dana pred početak takmičenja za seniore u sezoni 2017/2018), a u skladu sa Pravilnikom o statusu, registraciji i pravu nastupa igrača VSS, kako se na njih ne bi primenjivali Stav 1. i Stav 2. ove Odluke.
6.   Odluka stupa na snagu danom donošenja.

   P R E D S E D N I K
    Milorad Krivokapić