UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.06.2017 14:16 Starost: 7 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija pobednik Svetske lige

Srbija - Italija 10:9 (1:4,2:0,5:2,2:3)

Dvorac vodenih sportova. Sudije: Buč (Španija), Aleksandresku (Rumunija), Gleda laca 500. Igrač više: Italija 12 (6), Srbija 8 (6). Peterci Srbija 1 (1?,

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 3, Djito 1, Filjoli 3, Mirarči, Veloto, Nora, Galo 1, Rencuto, Bodegas 1, Ikardi, Bertoli, Volarevic. Selektor: Kampanja

SRBIJA: G.Pijetlović, Subotić 2, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 3, Ubović, Aleksić, Drašović, Filipović 1, Prlainović, 1 S.Mitrović 3, B.Mitrović. Selektor: Savić.

U sjajnoj utakmci Srbija je pobedila Italiju i 10.piut osvojla Svetsku ligu.

Italija je bolje počela susret. Sredinom četvrtine su stekli prednost 2:0. Za to vreme je naša selekcija dva puta propustila igrača više.Posle italijanskog tajma auta sa igračem više u bazenu iz drugog pokušaja je Đito savladao MItrovića Tada je Savić zatražio tajm aut jer je sve do tada bilo slabo sa srpske strane.Ništa nije vredelo, Italijani sustigli i do 4:0 iz kontre.Tek je Stefan Mitrović 30 sekundi pre kraja četvrtine postigao prvi gol za Srbiju.

U drugoj je krenulo mnogo bolje. Pijetlović je iskoristio igrača više, zatim se ekipa odbranila u istoj situaciji da bi Prlainovič iz peterca nad Pijelovićem vratio tim u igru 3:4.Kampanjim tajm aut nije urodio plodom. U ovoj četvrtini Italiani su propustili tri puta igrača više. Dve odlične reakcije Mitrovića. Savić je zatim tražio tajm aut tačno dva minuta pre poluvremena.Nije bilo promene rezultata, utisak je bio da se Srbija potpuno vratila u igru.

Gavril Subotić je u dva napada uzastopno bio efikasan i Srbija je prvi put povela 5:4. Rašović je zatim propustio zicer za dva razlike.Kazna je stigla na drugoj strani. Trećeg igrača više u ovoj četvrtini Italijani su konačno iskoristili preko Filjola.Izvanredni Pijetlović je izborio igrača više a Mitrović efektno smestio loptu u mrežu za novo vodjstvo 6:5.Rašović se zatim iskupio sjajnom asistencijom Mitroviću sa igračem više minut pre kraja trećeg dela 7:5. Naredni napad je doneo pogodak Italijana. Naš tim je imao poslednji napad kojeg je Filipović na fenomenalan način realizovao.Sa dva gola viška smo ušli u poseldnji period.

Prednost se brzo istopila. Di fulvio iz kontre i Galo sa igračem više. Sudije tolerišu grubu igru na Pijetloviću. Na njegovu reakciju stiže igrač više za Italiju. Totalni preokret sada vodi Italija.Srbija dobija prednost a Pijetlović na pola poslednje četvrtine stavlja utakicu u egal 9:9.Propuštamo zazim igrača više,ali drugo Dule Pijetlović pretvara u 10:9 (2,05), Odbranila se Srbija sa igračem manje i više nije bilo promene.

Veliki preokret posle 0:4, sjajan poćetak novog olimpijskog ciklusa.