UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.06.2017 17:46 Starost: 7 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Ubedljiv trijumf protiv Italije

Srbija - Italija 13:7 (2:2,3:1,4:3,4:1)

Dvorac vodenih sportova. Gledalaca 300. Sudije:Buč (Španija), Hodžers (Australija). Igrač više: Srbija 8 (5), Italija 12 (5). Dva igrača više: Srbija 2 (2).

SRBIJA: G.Pijetlović, Subotić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 3, Ubović 1, Aleksić 1, Drašović, Filipović 4, Prlainović 1, S.MItrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

ITALIJA: De Lungo, Di Fulvio, Gito, Filjoli 1, Mirarči, Veloto, Nora 1, Galo, Rencutom Bodegas 1, Aikardi 4, Bertlo, Volarević. Selektor Kampanja.

Za ovaj deo priprema možda i neočekivano dobra predstava srpskih igrača. U svemu su nadmašili Italijane, dozvolivši im samo da početkom druge četvrtine izjednače na 2:2. Serija golova Filipovića, Ćuka i Ubovića pokazala je pravi odnos snaga u kvalitetu.

Srbija je u trećem delu vodila 8:4, a zatim je mali pad rival iskoristio da sa minusom od tri gola uđe u završnih osam minuta. Odlične odbrane Mitrovića i Pijetlovića, uopšte kompletno kvalitetno izdanje ispred srpskog gola je učinilo Italijane nervoznim. Gubili su živce, nekoliko puta i provocirali ali su srećom Filipović i drugovi ostali mirni.

U poslednjoj četvrtini ako se Italija nečemu nadala igrala je samo Srbija. Dva brza gola Filipovića i Subotića, pa nekoliko odličnih odbrana sa igračem više i na kraju efektbe završnice opet raspoloženog Filipovića i u poslednjim sekundama Aleksića.

Vredi pomenuti još jednu sigurnu efikasnu igru Duška Pijetlovića ali zaista svi igrači zaslužuju komplimente za odličnu predstavu.

Milan Aleksić je po završetku meča istakao:

- Dobra naša utakmica, posebno sam zadovoljan igrom odlične  odbane. Napad je kasnije došao sam po sebi. Niko nije očekivao da u ovom trenutku priprema,kada naporno radimo možemo ovako da odigramo.

Loših stvari i nije bilo?

- Bilo je , to mi znamo ali mislim da smo sve Savićeve zadatke ispunili.

Varnice ?

- Uobičajeno, smetala im je malo velika razlika ali se sve sportski završilo. Sada nas čekaju Amerikanci. Fizički će biti teško, imaju novi sastav ali očekujem i pobedu i napredak u igri

Radomir Drašović nije skrivao veliko zadovoljstvo:

- Prezadovoljan sam ovom igrom kojom smo uspeli da deklasiramo Italiju. Ponaljam da mi je drago što sam tu da, imam priliku da igram sa ovakvim šampionima. Puno mi je srce.

Na redu su Amerikanci?

- Izuzetno su spremni, nisu dosli da budu lak zalogaj iako nemaju dosta igrača. Videlo se to protiv Italije. Bas nas teska utakmica čeka.

Reč dve o učešću na otvaranju:

- Sptktakularno i lepo je bilo biti deo te ceremonije.