UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.01.2017 17:14 Starost: 7 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Slovačka - Srbija 17:18 (2:4. 3:2, 2:1, 4:4,- 6:7) peterci

Nacionalni vaterpolo centar. Gledalaca 800.Sudije: Kikališvili (Gruzija), David (Francuska). Igrač više: Slovaćka 6 (4), Srbija 6 (3).

Slovačka: Hoverica, Furman, Zatovič, Maroš Tkač 4, Durik 1, Molnar, Seman 4, Marek Tkač 1, M.Uradnik, Polovič 1,Kolarik 3,Balaž 3. J.Uradnik. Selektor: Esteljer,

SRBIJA: Rističević, Mandić 4, S.Rašović 6, Lazić, Subotić 2,Vico 1,Drašović 1 V.Rašović 3, Jakšić, Radojević, Stojanović 1, Janković, Dobožanov. Selektor: Savić.

Tribine Nacionalnog vaterpolo centra su bile ispunjeje pola sata pre počtka meča. Uz pomoć montažnih tribina blizu 800 gledalaca je došlo da posmatra duel Slovačke i Srbije.

Naši vaterpolosti su pre podne odradili jednočasovni trening a zatim bili 30 minuta gosti u restoranu Meridijana čiji je vlasnik nekadađnji fudbaler Milana Juraj Kučka.

U ovom susretu debituju vaterpolisti Partizana Lazić, Radojevć i Janković.

Uz atraktivno predstavljanje igrača i aplauza našim rešrezentativcima počela je utakmica. Slovaci su odmah došli u vodjstvo preko Maraša Tkaša. Usledila je serija od tri gola našeg tima. Izjednačio je Vico a zatim je dva puta precizan bio Strahinja Rašović. Odlični Seman je uspeo da smanji na 3:2. Tri sekunde pre kraja četvrtine Savić je tražio tajma aut. Sa centra je Subotić uputio loptu prema Drašoviću koji je majstorski smestio u mrežu domaćeg golmana.

Serija kontrafaulova je obeležila pošetak druge četvrtine. U tavkoj razmeni Slovaci su dobili kontru koju je Balaž realizovao za 3:4.Dugo nije bilo, dobre odbrane obojice golmana. Posle tajm auta Srbije Mandič je izveo majstoriju. Okrenuo je svog rivala i na sebi svojstven način pogodio mrežu za 5:3. U nardenom napadu odlični Seman je pobegao našim bekovma i gol je bio neminovan,Mandić je pola minuta pre velkogg odmora ponovio akciju kod prethdnog gola. Uspeo je izmeni pas sa Drašovićem i pogodi za 6:4 ali je sjajnim udarcem sa istekom vremena za napad Marek Tkač smanjio na samo gol prednosti za Srbiju.

Strahinja Rašović je u prvom napadu trećeg dela povisio na 7:5. Usledila je konfuzna igra našeg tima. Odlično je branio Hoferica. Sa igračem više Durik a potom iz kontre Seman su 3,42 pre kraja tog dela izjednačili na 7:7. Slovaci si igrali sve bolje. Rističević je uspeo da odbrani udarac Semana kada se ovaj sam nalazio ispred našeg gola. Napad nikako nije funkcionisao. Tešk se dolazilo do pozicije za udaraca a Hoferica je bio nesavadiv.Do kraja četvrtine rezultat se nije menjao mada su domaćini bilo bliže vodjstvu.

Slovaci su poveli sa igračem više preko Poloviča. Vico zatim nije iskoristio lepu priliku takodje sa igračem više. Sa puno sreće smo se odbranili sa igračem manje da bi Strahinja Rašović prekinuo golgeterski post i izjednačio na 8:8. Na polovini četvrtine Maraš Tkač je vratio prednost domaćinu. Revanširao se Viktor Rašović prvim golom za 9:9.Usledili su golovi Kolarika pa Stojanovića i opet Tkača. Slovačka je imala 11:10 i igrača više 1,28 do kraja. Udarac Tkača je završio preko gola. Subotić je 53 sekundi pre kraja izjednačio na 11:11.Oduzeta je odličnom Semanu lopta i Srbija je dobila poslednji napad 23 sekunde pre kraja. Savić je zatražio tajm aut. Loš udarac Straninje Rašovića i usledili su peterci.

Balaž 12:11, Mandić 12:12, M.Kolarik 13:12, S.Rašović 13:13 Zatovič brani Rističević, V.Rašović 13:14, M.Tkač 14:14, Stojanović brani Hoferica, Seman 15:14, Subotić 15:15

Balaž 16;15, Mandić 16;16, M.Kolarik 17:16, S.Rašović 17:17, Zatovič Dobožanov ulazi i brani, V.Rašović 17:18.

Savić je pre udarca Zatoviča zamenio Rističevića i to se pokazalo kao pun pogodak. Posle njegove odbrane Viktor Rašović je stavio tačku. Srbija je osvojila dva a Slovačka jedan bod.