UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.12.2016 08:51 Starost: 7 yrs

Kategorija: Saopštenja

Govor predsednika VSS Milorada Krivokapića na Novogodišnjem koktelu

Nenad Negovanović

Poštovani Predsedniče Republike Srbije,

poštovani gosti, dragi prijatelji!

Dobrodošli na svečanost Vaterpolo saveza Srbije, kojom proslavljamo najuspešniju godinu u istoriji srpskog sporta.

I, kako je to običaj, ovo je prilika da se podsetimo šta smo sve ostvarili u 2016. godini. Godini za ponos svih!

Pre godinu dana, na ovom istom mestu, konstatovali smo da je protekla 2015. godina bila najuspešnija godina u istoriji srpskog vaterpola. Tada smo postavili najviše ciljeve, iako svesni da je u sportu najteže pobeđivati u kontinuitetu, a rezultati naših nacionalnih selekcija u 2016. godini daju nam za pravo da ovu godinu koja je na izmaku, pamtimo po još izuzetnijim uspesima naših reprezentativaca – nezabeleženim u istoriji sporta. 

Sa ponosom naglašavam da smo ostvarili sve sportske snove. 

Podsetiću vas na te impresivne rezultate:

• Zlatna medalja muške seniorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Beogradu u januaru, treći put zaredom, uz rekordnu posećenost na jednoj vaterpolo utakmici na svetu do sada.

• Zlatna medalja muške seniorske reprezentacije u Svetskoj ligi u kineskom gradu Hiđou – četvrtu godinu zaredom. 

• Zlatna medalja muške juniorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Alfenu (Holandija).

• I, kao kruna, osvojena zlatna olimpijska medalja muške seniorske reprezentacije u Riju, na koju je naš vaterpolo čekao punih 28 godina! 

Ukupno 4 zlatne medalje u 2016. godini, a čak 14 zlatnih odličja na najvećim takmičenjima u toku tri sezone.

Osvojili smo sve!!! Reprezentacija Srbije je vlasnik svih mogućih trofeja!

Uz ove kolektivne uspehe, ponosni smo i na pojedinačna priznanja našim najistaknutijim članovima. 

A strateg svih tih pobeda u bazenu, naš nacionalni selektor Dejan Savić - drugu godinu zaredom proglašen je, od svojih kolega iz Svetske asocijacije vaterpolo trenera, za najboljeg stručnjaka na planeti. 

Ne zaboravimo i naše dame koje su nas oduševile dobrim igrama na Evropskom prvenstvu u Beogradu i juniorskom prvenstvu Evrope u Alfenu. 

Vaterpolisti Srbije, sinonim za uspeh, bez premca u svetu, aktuelni olimpijski pobednici, svetski i evropski šampioni, pobednici Svetske lige i Svetskog kupa, postali su zaštitni znak naše zemlje, nešto po čemu se Srbija prepoznaje.

Zbog svih tih podviga dobili smo, prošlog meseca, još jedno prestižno priznanje – proglašeni smo za „Naj brend Srbije“. 

Sve ove velike uspehe mogli smo da ostvarimo velikim radom, uz mnogo energije, truda i ljubavi prema našem sportu i čvrstom rešenošću da uspemo. Uz veliku pomoć države i sponzora, uspeli smo da obezbedimo optimalne uslove vaterpolistima, za šta su nam oni uzvratili uspesima nezabeleženim u svetskim razmerama, koji će teško biti nadmašeni u budućnosti. 

U toj borbi nismo bili usamljeni. Naprotiv. 

Ističemo veliki doprinos i zahvaljujemo se predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću, koji je bio na čelu Organizacionog odbora Evropskog prvenstva.

Hvala Vladi Republike Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću što su u ovim teškim vremenima otkupili montažni bazen iz „Arene“ i počeli izgradnju Nacionalnog vaterpolo trenažnog centra u Vrnjačkoj Banji, gde će se stvarati budući olimpijski šampioni.

Poštovani prijatelji, pozivam vas da sutra, u 18 sati, dođete na Tašmajdan, da pozdravimo istinske šampione i dostojno se oprostimo od naših zlatnih momaka – Živka Gocića i Slobodana Nikića, u revijalnoj utakmici humanitarnog karaktera, između vaterpolista Srbije i „Tima sveta“.

Na kraju, svima vama, dragi prijatelji, želim mnogo sreće, zdravlja i uspeha u Novoj godini i srećne Božićne praznike.

Živeli!