UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.02.2024 18:04 Starost: 83 days

Kategorija: Doha 2024, Reprezentacija

SP DOHA, Srbija respektuje Amerikance

foto Marcel ter Bals MTB-Photo

Vaterpolisti Srbije su pobedom protiv Crne Gore uradili veliki posao i sada ih samo čudo deli od odlaska u Pariz na Olimpijske igre. Da bi se posao završio do kraja postoje dva puta. Ukoliko SAD u petak u susretu koji počinje u 15.30 pobedi, tada Srbiji predstoji duži put. Treba u osmini finala da se pobedi daleko slabija Rumunija i to bi bilo dovoljno. Drugi, lakši put, je pobeda nad Amerikancima ili u najgorem slučaju poraz na peterce. U tom slučaju Srbija ulazi direktno među osam najboljih ba svetu, samim tim i na listu olimpijskih učesnika.

Susret sa Crnom Gorom je zaboravljen. Sve misli su usmerene ka poslednjem kolu u grupi i duelu sa Amerikom koju predvodi od 2013. proslavljeni srpski stručnjak Dejan Udovičić.

- Potpuno smo koncentrisani na taj meč. Želimo da ponovimo igru iz duela sa Crnom Gorom. Neće biti lako. Amerikanci imaju veliki broj kvalitetnih igrača u evropskim klubovima koji mogu da budu nezgodan protivnik. Pomenući Haloka, Hopera, Irvinga, Dauba, Holanda... – kaže srpski centar Nemanja Ubović.

Na kratko se Ubović osvrnuo i na duel sa Crnom Gorom:

- Baš smo zadovoljni igrom. Ispoštovali smo dogovor, bili u odbrani agresivni od prvog do poslednjem trenutka. U napadu smo bili mirni, strpljivi, čekali pravu priliku.Sve je bilo kako smo želeli i rezultat toga je visoka pobeda protiv jakog rivala kao što je Crna Gora.

Na Svetkim prvenstvima Srbija i SAD su igrali samo tri puta. U Kazanju je 2015. u četvrtfinalu Srbija pobedila 12:7 iako je protivnik pružio žestok otpor. Sledeća dva duela su bila na prvenstvu u Budimpešti 2022, u grupi je bilo 17:13, u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta 13:10 za Srbiju.

Znala je Amerika na pripremama često da savlada našu reprezentaciju a jednom i u polufinalu OI u Pekingu.

- Poznajemo ih, igrali smo u četvrtfinalu Svetskog kupa prošle godine. Držali smo igru pod kontrolom tri četvrtine ali smo u poslednjoj pali, napravili su preokret i pobedili. Zbog toga moramo da budemo oprezni – zaključio je Ubović.

Prvo mesto su gotovo izvesno osvojili Mađarska i Španija dok bi Grčka to trebalo da uradi u duelu sa Francuskom.