UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.03.2018 13:36 Starost: 6 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

Devojke sa medijima u Kući vaterpola

Po prvi put u ko zna koliko godina u Kući vaterpola , simbolično na Dan žena održana je konferencija za medije posvećena isključivo ženskom vaterpolu, odnosnu uspehu koji je reprezentacija Srbije napravila plasmanom na Evropsko prvenstvo u  Barseloni.

Sa brojnim predstavnicima medija su razgovarali predsednik VSS Milorad Krivokapić, trener Dejan Jovović i kapiten reprezentacije Ana Prica a bio je prisutan i veći deo nacionalne selekcije.

- Čestitam ekipi, rezultat je to sistemskog rada u koji smo mnogo uložili. Čestitam i selektoru Bajkoviću, treneru Jovoviću, zatim članu stručnog saveta zaduženom za ženski vaterpolo Slavku Gaku a posebnu zahvalnost dugujemo Zorani Mihajlović predsednici Odbora za rodnu ravnoparvnost koja je uvek znala da nam pomogne i da podršku - rekao je na početku Milorad Krivokapić.

Zatim je dodao:

- Bio je ovo dobar rad u protekle četiri godine, Bajković je posle Evropskog prvenstva u Beogradu napravio smenu generacija i rezultati su tu. Moramo devojkama da obezbedimo sve uslove za rad, da prvenstvo u Barseloni dočekaju spremne. Finansije su uvek problem i sigiuran sam da ćemo imati podršku i konkretnu pomoć u ovoj situaciji.

Dejan Jovović je  rekao:

- Čast mi je da sam na konferenciji posvećenoj samo ženskom vaterpolu. Ovo je uspeh devojaka koje su prošle program priprema,odradile posao sa Ukrajinom u dve utakmice. Zahvalnost savezu na pomoći, na radu u ove četiri godine pa smo dočekali da zahvaljujući svojim kvalitetom obezbedimo učešće na Evropskom prvenstvu. Ne želimo da stanemo, rekao sam već da ćemo pokušati da obezbedimo učešće na svetskom prvenstvu 2019, ko zna možda i na Olimpijskim igrama.

Kapiten Ana Prica je još jednom čestitala drugaricama, stručnom timu i savezu:

- Drago mi je da sam deo ove ekipe. Bajković nam je ukazao poverenje i sada pišemo istoriju. Imamo dobru grupu i pokušaćemo da kroz duele sa Nemicama i Turkinjama stignemo do četvrtfinala. Pitali su me kako se dogodilo da tako odigramo dobro bez prvog golmana Vladane Jovetić. Kako je Andjela Petrović branila vidi se po tome da je primila samo jedan gol. Mi nemamo problem sa golmanima.

Krivokapić je informisao i drugom turniru Regionalne Triglav lige 24. i 25.marta. Savez je domaćin a organizator Crvena zvezda.

- Želimo da svaki klub formira i žensku selekciju i radimo na tome. Imamo krajem avgusta svetsko juniorsko u Beogradu i evropsko omladinsko u Portugalu.Mnogo akcija i treba sve to da se pripremi.

U drugom delu konferenije potpisan je ugovor o partnerstvu sa firmom Studio Maruška poznatoj po kvalitetnim modnim detaljima. Ugovor su potpisali Milorad Krivokapić i Radenko Topalović.Devojke su za Dan žena dobile ešarpu.