UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.03.2018 21:40 Starost: 6 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

VATERPOLISTKINJE SRBIJE NA EP U BARSELONI

Ukrajina - Srbija 1:6 (1:2,0:2,0:1,0:1)

Bazen Politehničkog instituta. Sudije:Kunikova (Slovačka), Kolombo (Italija). Iskučenja: Ukrajina 8, Srbija 5.

UKRAJINA: Dvoržetska, Abimova, Melničuk, Andrejeva, Telipko, Danilina, Ivančenko, Zajtas,Bobovnikova, Fedutenko, Švedova 1, Bulak, Hres.

SRBIJA:Petrović, Luka 1, Švec, Rudić, Josifović 1, Prica, Gluščević,Mandić 3, Kaplarević, Vuković 1, Miladinović, Damnjanović. Selektor: Jovović.

 

Vaterpolistkinje Srbije su izborile pravo učešća na EP u Barseloni. Odličnom igrom, pre svega u odbrani deklasirale su u revanšu Ukrajinu 6:1. U prvom meču bilo je u Novom Sadu 10:8. Srbija je igrala bez golamana Vadane Jovetić kojoj avion iz Kijeva nije danas mogao da leti ua Harkov.

Srbija je sve vreme držala ritam, bila bolja. Blistala je sa tri gola Nada Mandić, ali sv devojke zaslužuju najvišu ocenu za borbenost i prikazanu želju za velikim trijumfom.

Do sada je Srbija dva puta bila učesnik EP zbog činjenice da je Beograd bio domaćin tako da je ovo izvanredan uspeh srpske ekipe

U prvoj četvrtini Srbija je povela golovima Mandićke i Luke da bi u finišu Švedova smanjila. U drugih osam minuta za dva minuta Srpkinje su dva puta iskoristile igrača više i preko Mandićke i Vukovićke povisile na 4:1. Posle velikog odmora strpljivom igrom Srbija je čuvala prednost. Na 32 sekunde pre poslednjeg odmora Nada Mandić je postigla gol za 5:1 a konačan rezultat parabolom postavila je Nina Josifović.