UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.09.2023 16:49 Starost: 224 days

Kategorija: Evropski kupovi

Šabac Eliksir jedini srpski klub u Evro kupu



Za Šabac Eliksir se znalo još u subotu uveče da je prošao u dalje takmičenje Evro kupa. U igri je od srpskih klubova ostao tada samo Partizan, dok su Valis Vega i Radnički ispali.

Na žalost italijanski klubovi Savona i Palermo su odigrali tako da je Partizan ispao. Palermo je pobedio favorizovanu Savonu 12:10 pa crno-belima pobeda protiv Duizburga 14:11 (3:5, 5:1, 3:1, 3:4) nije značila ništa osim rezultatskog zadovoljstva. Za Beograđane su pogađali: Drašković 5, Trtović 2, Jakšić, Dimitrijević, Krstić, Jauković, Smiljević, Kutajar i Gladović po jedan.

Posle dva poraza od hrvatskih klubova Primorja i Solarisa, vaterpolisti Radničkog su u Rijeci doživeli i treći poraz. Bolja je bila Oradea 9:7 (2:3, 1:2, 5:2, 1:0). Pljevančić je postigao 3 gola, Stanojević 2, Dadvani i Vićković po 1.

Pobedom protiv Valis Vege 14:5 (2:1, 2:0, 4:3, 6:1), Šabac je zaokružio maksimalan učinak u svojoj grupi. Strelci za Šabac su bili:Krug 3, Novaković, Barać, Mačić, Korać po 2, Maraš, Toholj i Stojanović dok su golove za Valis Vega postigli:Baucalo, Borovićanin, Kasum, Kovačević i Brkić po jedan.

U dalje takmičenje su se plasirali: Šabac, Ortiđa, Vašaš, BSC, Trst, Turkvan, Primorje, Solaris, Palermo, Savona, Barselona, Apolon Smirnis, Primorac i Vaspo Hanover.