UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.07.2017 14:35 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

Izjave Aleksića i Prlainovića pred duel sa Hrvatskom

VSS Uniqa

Milan Aleksić je na konferenciji za medije govorio o susretu sa Hrvatskom:

- Uradili smo sve što smo želeli do sada. Sada igramo sa starim poznanikom. Hrvatska je zaista dosta pokazala na ovom prvenstvu. Znamo se obostrano. Imamo dobar skor sa njima. Verujem da će tako biti i posle utakmice.

Da li je naš dobar bilans njihov motiv:

- Ne plaši me to, samouvereni smo, verujemo u sebe. Ako odigramo kako znamo, kao do sada mislim da smo bliži pobedi. Sa druge strane oni imaju visok kvalitet i ne bi bila senzacija niti neko veliko iznenađenje ako odigraju dobro i trijumfuju. Gledamo napred i optimista sam.

Šanse ?

- Oni idu na pobedu, nemaju šta da izgube. Uradiće sev da nas savladaju i u pravu su, šanse su 50:50. Verujemo u ono što radimo, atmosfera ne može da nas izbaci iz koloseka, tako da i mi možemo da se nadamo ulasku u finale.

O drugom paru:

- Voleo bih finale Srbija - Mađarska. Sa Hrvatskom to su ekipe koje su pokazale najviše na ovom turniru. Sitnice uvek rešavaju. Ne brine me hladno vreme uveče. Ne obaziremo se na to. Kako nama tako njima.

Andrija Prlainović prvo je prokomentarisao duel Hrvata i Italijana u četvrtfinalu:

- Reprezentacija Hrvatske bili je bolja u odlučujućim trenucima , u trećoj četvrtini kad su Italijani poveli 6:5 su ipak zadržali mirnoću, postigli su dva vrlo važna gola iz daljine, preokrenuli reuzultat i do kraja najvšie zahvaljući dobroj igri u odbrani i par intervencijama golmana Marcelića napravili razliku koju su zadržali do kraja. Iskusna su ekpa znaju da igraju takve  utakmice, imaju dobar skor sa Italijanima, tradicionalno izlaze kao pobednici u duelima u nokaut fazi, tako da sam očekivao da ako bude egal utakmica da će Hrvatska proći dalje.

Ko su glavni aduti Hrvatske u polufinalu :

- Petorica igrača nosi igru Hrvatske, a pored Sukna koji je apsoultno najkvaliteniji igrač i pravi najveću razliku u odnosu na sve u njihovom timu, tu su dvojica levorukih igrača Ćavi Garsija i Joković, veoma su iskusni, zatim centar Lončar, jedan od najboljih na svetu, i naravno golman Juga Bijač, koji takođe poseduje vrhunski kvalitet. Bekovska linija im je  čvrsta. Dosta dugo su zajedno, znaju se dobro i to je dodatni kvalitet. Godinama su u vrhu i sigurno su jedna od najboljih svetskih ekipa.

Šta Srbija sprema ?

- Mnogo puta smo bili u ovakvim situacijama. Jako je bitno pripremiti se dobro za utakmicu, taktički prići mirno i staloženo, bez pretetranog naboja . Dovoljno iskustva  imamo da se izborimo s tim. Ne treba ovoj generaciji dodatna motivacija, igramo svaku utakmicu da pobedimo. U završnici turnira pitanje motivacije za nas je suvišno, taj termin se podrazumeva da postoji. Za nas je veliki izazov, igramo dobro i to me raduje i nadam se da ćemo tako i nastaviti.