UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
07.02.2024 17:03 Starost: 81 days

Kategorija: Doha 2024, Reprezentacija

SP DOHA Velika igra i ubedljiva pobeda Srbije

Foto Marcel tel Bals MTB-Photo

Srbija – Crna Gora 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0)

Sudije: Zvart (Holandija) i Franulović (Hrvatska). Igrač više: Srbija 16 (10), Crna Gora 11 (3). Dva igrača više: Crna Gora 2 (1). Peterci: Srbija 1 (1), Crna Gora 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić 4, S.Rašović 2, Ranđelović 1, P.Jakšić, Vučinić 2, Drašović 1, N.Jakšić 1, Vico 1, Ubović, Lukić, V.Rašović 2, Mitrović. Selektor: Stevanović.

CRNA GORA: Lazović, Perković, Averka 1, Mačić, Popadić 1, Vidović 1, Đ.Radović 2 , Ukropina, Spaić, Matković, V.Radović, Tešanović, Vujović 1. Selektor: Gojković.

Velika utakmica srpskog tima. Ogroman korak ka Parizu. Od očekivanog derbija sa Crnom Gorom nije bilo ništa jer je Srbija bila od početka do kraja nadahnuta, raspevana, efikasna. Nije bilo grešaka ni na jednoj strani bazena, samo bi zlobnici mogli da pronađu zamerke u igri u kojoj je najveći rival poražen sa osam golova razlike.

Srbija sada ima šest bodova, Amerika 4, Crna Gora 2 dok je Japan bez bodova. U poslednjem kolu u petak u 15.30 Srbija igra sa Amerikom za prvo mesto u grupi. Pobeda donosi siguran plasman u četvrt finale, olimpijsku vizu dok, to važi i ako Srbija izgubi na peterce. Amerikance samo pobeda bez peteraca dovodi na prvo mesto ali Srbija bi tada u osmini finala igrala sa slabijom Rumunijom.

Dakle, ogroman posao je urađen. Bila je ovo najbolja utakmica pod rukovodstvom selektora Stevanovića jer je sve funkcionisalo kao sat. Igra i rezultat će mnogo značiti u daljem toku takmičenja jer, realno, ovakav ishod malo ko da je očekivao.

Prva četvrtina je bila briljantna. Filipović je pokazao da je to njegovo veče 12 od 18 odbrana. Napad miran, gas je dao Viktor Rašović golom pa asistencijom bratu Strahinji, Mandić i Vučinić su sa igračem više potpuno potopili Tešanovića, Tek pola minuta pre kraja Crna Gora je stigla do gola.
U narednih osam minuta po dva gola na obe strane Tešanović je počeo da prati Filipovića. Savladali su ga Strahinja Rašović i Mandić iz peterca. Srbija se ograničila na odbranu, na blokove kojih je na kraju bilo osam (Jakšić tri).

Tračak nade za Crnu Goru se pojavio početkom trećeg dela, iz peterca je Vidović smanjio na 6:4 a potom Radović pogodio okvir gola sa igračem više. Ranđelović je u narednom napadu poentirao, pa je odlični Viktor Rašović ponovo zaledio Tešanovića. Do kraja četvrtine nervozni Crnogorci su grešili, bili nemoćni da pročitaju Srbe koji nisu posustajali. Drašović i Mandić su bušili do 10:5 a gol Vidovića 40 sekundi poslednjeg dela je bio kraj priče o golovima Crne Gore.

U poslednjih osam minuta egzibicija Srbije. Vučinić i Jakšić su pokazali kako se igra sa igračem više, na kraju se i Vico upisao u strelce.

Sve je bilo kako se poželeti može. Srbija je pogodila 14 puta iz 31 pokušaja, Mandić u svom stilu 5-4, na drugoj strani Crna Gora 32 – 6, Vidović 7 – 1, Ukropina 5 – 0, Tešanović 21-10. Tim brojkama nema šta da se doda.