UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.01.2016 20:56 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Srbija u četvrtfinalu EP

Srbija – Slovačka 10:5 (3:3, 3:1, 2:1,2:0)

Kombank arena. Gledalaca: 11.000.  Sudije: Kun (Mađarska) i Santoš (Portugalija). Igrač više: Srbija 4 (4), Slovačka 3 (2). Peterci: Srbija 1 (1), Slovačka 1 (0).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Nikić, Aleksić 2, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović, Selektor: Savić

SLOVAČKA: Kozmer, Famera, Zatovič 2, Hrošik 2, Durik, Balaž, Seman, Tkač, Belik, Polovič, Kolarik, Bruder 1, Gogola. Selektor: Esteljer.

Srbija se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva u kojem će u ponedeljaku 20.15 igrati sa pobednikom duela Rusija – Nemačka. Slovaci su  pred prepunom Arenom, pružili dobar otpor.
Slovačka je i u prvoj četvrtini bila potpuno ravnopravan rival. Dva puta je stizala prednost Srbije stvorenu golovima Ćuka na asistenciju Gocića i Filipovića sa igračem više. Filipović je sebi svojstven način "pocepao" mrežu 56 sekundi pre prvog odmora ali je Hrošik sa istekom napada izjednačio.

Za rezultatsku prednost se u prva dva minuta druge četvrtine pobrinuo Milan Aleksić. Duško Pijetlović na dodavanje Prlainovića sa igračem više pogađa za 6:3.  Do kraja četvrtine Famera je smanjio.

Srbija je kontrolisala igru, povećavala prednost. Mitrović pa Pijetlović  za 8:4. Famera je smanjio pošto je lopta udarila u blok, promenila pravac.

U poseldnjoj četvrtini na golu Srbije bio je Gojko Pijetlović. Na polovini Prlainović je na dodavanje Filipovića povisio na 9:5. Isti igrač je iz peterca napravio dvostruku razliku 10:5 tačno 90 sekundi pre kraja. U narednom napadu i Slovačka je zaradila peterac, ali Famera nije izveo udarac po propisima.

Na konferenciji za medije pojavili su se posle 15. minutnog rasplivavanja Miloš Ćuk i Sava Ranđelović.
- Nije bilo lako, Slovaci su odigrali dobro i nateralni nas na veliki napor. Najvažnije je da smo na vreme uspostavili naš ritam i uspešno utakmicu priveli kraju – rekao je Ranđelović.

Miloš Ćuk je ovako video meč:
- Potrošili smo se više nego što smo mislili. Morali smo u drugom poluvremenu da budemo angažovaniji, sa više plivanja kako bi stvarali višak u njihovoj odbrani. Okrećemo se četvrtfinalu i jako je bitno da se oporavimo. Ponavljam više energije je utrošeno nego što smo želeli.
- Bili smo nestrpljivi i nervozno jer nas nije hteo šut. Nismo primili puno golova ali nismo ni dali koliko smo mogli. Imamo dakle na čemu da radimo do četvrtfinala.

Ranđelović je pohvalio publiku:
- Ponovo je bila izvanredna i jedino želim da nastave tako. I bolje ako je to uopšte moguće.

Posle utakmice selektor Dejan Savić rekao je da ekipa mora da se podigne i da nije zadovoljan igrom u napadu.
– Ne možemo biti zadovoljni napadom. Moramo da se podignemo. Mi smo tempirali formu za prvu utakmicu. Moralo je doći do pada u takmičarskom ritmu. Niko ne može da odigra ceo turnir u vrhunskom ritmu, osim Italijana – zaključio je Savić.

Filipović je bio dvostruki strelac. Za sajt vaterpolovesti.com je rekao
– Ovo možda nije bilo kako smo očekivali, ali ni Slovačka nije za potcenjivanje, imaju nekoliko sjajnih pojedinaca. Naravno, to ne oslobađa odgovornosti za prve dve četvrtine u kojima smo podbacili. Predstoji nam da se podignemo i u odbrani u u napadu, to je formula za uspe.