UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.08.2008 14:48 Starost: 16 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Evrointer Liga

Vaterpolisti otputovali u Seul

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je danas preko Istanbula za Seul. U ovom gradu Srbi će zajedno sa Kanadom i Grčkom trenirati do 7. avgusta kada će doputovati u Peking.

Na aerodromu "Nikola Tesla" održana je konferencija za medije. Ništa novo nije rečeno. Predsednik saveza Velibor Sovrović je poželeo sreću igračima i zamolio ih:

- Igrajte najbolje što možete i svi ćemo da budemo zadovoljni.

Savezni selektor Dejan Udovičić je ponovio već više puta izrečenu misao:

- Turnir u Pekingu biće jedan od najneizvesnijih i najtežih ikada održanih u vaterpolu. Sve je otvoreno.Idemo korak po korak, svesni da u svakom meču moramo da damo sto posto u angažmanu, pristupu i kvalitetu. Više je kandidata za medalju, ali ponoviću da u ovo takmičenje ulazimo sa visokim ambicijama ali i da smo svesni da imamo vrhunske protivnike.

Aleksandar Š apić kojem će ovo biti četvrte igre u karijeri je rekao:

- Pitaju me za golove. Nije važno ko ih postiže, važno je da se pobedjuje. Karakteristika ove ekipe je da se nikada nije štedela i da nikada nije kalkulisala.To je z Djenovi bilo dovoljno za zlato, u Malagi za srebro. Videćemo koliko će to da vredi na Igrama.

Denis Š efik je prokomentarisao:

- Nedostaje mi ova zlatna medalja i ona je cilj. Najbolje se osećam kada imam odličje. Znamo šta nas čeka i spremni smo na sve izazove.

Vaterpolisti su najavili da će kada god budu mogli bodriće naše sportiste na Igrama. Takodje su izrazili želju da budu deo svečanog defilea na otvaranju 8.avgusta.