UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.07.2008 15:23 Starost: 16 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Evrointer Liga

Medalja najveća želja

Velika želja srpskih vaterpolista je da na Olimpijskim igrama osvoje medalju. U nikad jačoj konkurenciji pripremaju se da bez velikog pritiska, imperativa ostvare željeni cilj. To je zaključak sa današnjeg neformalnog susreta sa medijima na Banjici.

- Naš zadatak je da idemo kao i uvek, korak po korak. Grupa nije laka, rivali su za respekt. Neću da se bavim suč‘enjem, imamo druga posla. deljenje pravde će uvek biti takvo da teško da možemo da budemo zadovoljni. Moramo da gledamo sebe i pripremimo se za veliko takmičenje - rekao je selektor Dejan Udovičić.

Selektor je napomenuo da u Seul na završne pripreme sa Kanadom i Grčkom vodi 15 igrača. Meč‘u njima u odnosu na Malagu nije Avramović a putuje treći golman Mitrović.

- Želja nam je da golmani imaju vremena i za osveženje. Imam dilemu dva ili tri centra i to ću da rešim posle rada u Seulu ,možda čak i na samom kraju na Tehničkom sastanku 8.avgusta.

Na pitanje o finalu sa Crnom Gorom i u Pekingu selektor je kazao:

- Daleko je taj dan. Bio bi to veliki uspeh za obe selekcije.Ukoliko bi do tog meča došlo mislim da bi imali veći motiv, da bi izvukli odreč‘ene pouke iz Malage.Ali, ponavljam, do finala nas čeka dosta jakih utakmica.

I meč‘u reprezentativcima slična priča. Medalja bi bila veliki uspeh.

- Zlato mi je velika želja. Neće biti lako, jaka je konkurencija ali daćemo sve od sebe. - kaže Aleksandar Ćirić.

Andrija Prlainović je dodao:

- Najvažnije je da uč‘emo meč‘u četiri ekipe.Onda je sve otvoreno a verujem da imamo kvalitet za odličje.

Reprezentacija putuje 1.avgusta u Seul a na aerodromu Nikola tesla biće održana završna konferencija za medije.