UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
19.03.2024 21:38 Starost: 40 days

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA Novi Beograd slavio u Marselju

Posle velike borbe Novi Beograd je u drugom kolu četvrtfinalne grupe u Marselju pobedio istoimeni tim 14:13 (4:3, 1:4, 5:4, 4:2). Veći deo susreta je francuski šampion bio u vođstvu ali su predvođeni sjajnim Granadosom i odličnom realizacijom igrača više u poslednjem delu Beograđani stigli do pobede. Gol odluke je postigao Pijetlović 38 sekundi pre kraja.

Strelci za Marsej: Krusila četiri, Manherc,  Vukićević tri,  Spaić dva, T.Vernu, jedan dok su za Novi Beograd golove postigli: Granados šest, Jakšić tri, Filipović, Vlahopulos dva, Pijetlović jedan.

Novi Beograd je bio od starta angažovan na željeni način ali i borbeni domaćin je tražio svoju šansu. Četiri puta je srpski prvak imao minimalnu prednost, tri puta je Marsej uspevao da se vrati u egal rezultat ali je gol Granadosa doneo prednost pred drugih osam minuta.

Druga četvrtina je bila izuzetno slaba sa strane srpskog tima. Posle izjednačenja Vernua, Jakšić je pogodio sa dva metra i do kraja četvrtine, uz tri neiskorišćena igrača više Novi Beograd više nije imao strelce. Borbeni Francuzi su jakomodbranom dobijali duele a u napadu Manherc iz daljine, Spaić posle, čini se kontra faula i Vukićević su potpuno preokrenuli rezultat 7:5.

Kada je domaćin poveo 8:5 Novi Beograd je počeo da igra. Zahvaljujući Filipoviću (gol i asistencija Jakšiću) i trostrukom uzastopnom strelcu Granadosu do finiša trećeg dela bilo je 10:10 a tada je Spaić sa igračem više savladao Dobožanova. Pre toga je Lukić isključen sa pravom zamene.

Početkom poslednjeg dela Marsej je preko Vukićevića ponovo imao plus dva.Granados i Jakšić su sa igračem više koji je u ovom delu funkcionisao besprekorno anulirali prednost. Krusila je zatim iskoristio peterac koji je skrivio Jakšić.Sa 13:12 za domaćina se ušlo u poslednja četiri minuta. Vlahopulos je, ponovo, sa igračem više vratio utakmicu na početak. I upravo je odlična realizacija igrača više donela trijumf. Na 38 sekundi pre kraja Granados je sjajno asistirao Pijetloviću za prvo vođstvo još od početka druge četvrtine. Posle tajm auta napad Marseja je bio slab, odbrana i Dobožanov su presekli napad i sačuvali loptu i pobedu