UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.11.2022 21:42 Starost: 1 year

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA, ubedljiv trijumf Novog Beograda

Foto Dj.Kostić

Novi Beograd – OSC 17:9 ( 3:3, 5:2, 3:1, 6:3)

Bazen “Vlaho Bata Orlić”. Sudije: Severo (Italija), Gomez (Španija).

NOVI BEOGRAD: Filipović, S.Rašović 3, Mandić 2, Granados 4, Vučinić 1, D.Pijetlović, Drašović 3, Jakšić, Perković, Vlahopulos 1, Skumpakis 2, V.Rašović 1, Fernadez. Trener: Gocić.

OSC: Levai, Anjal 2, Manherc 2, Varai 1, Salamon, Časovski 1, Dala 1, Tor 1, Suč, Burian 1, Bundšuh, Aranji, Bistrisanji. Trener: Varga

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su i drugu pobedu u Ligi šampiona ove sezone. U drugom kolu B grupe elitnog takmičenja Novobeograđani su posle veoma dobre igre savladali OSC iz Budmipešte sa 17:9 (3:3, 5:2, 3:1, 6:3).

 Izabranici trenera Živka Gocića bili su malo nervozniji na startu, ali su od finiša druge četvrtine zaigrali u prepoznatljivom stilu i u potpunosti nadigrali rivala iz Mađarske. Novobeograđani su bili veoma efikasni u napadu, posebno iz polukontri i kontranapada, a kada su zaigrali agresivnije u odbrani i kada je brazilski golman Žoao Pedro Fernandeš uhvatio pravi ritam, prednost domaćih počela je da raste.

 Mađarski predstavnik jednostavno nije uspeo da parira srpskom i regionalnom šampionu koji kako vreme odmiče značajno podiže nivo svoje forme i deluje sve uigranije.

 Najefikasniji u redovima Novog Beograda bio je Alvaro Granados sa četiri gola, dok su se po tri puta u listu strelaca upisali Strahinja Rašović i Radomir Drašović.

 U trećem kolu Lige šampiona koje je na programu 14. decembra, Novi Beograd dočekuje dubrovački Jug.