UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.01.2020 16:00 Starost: 4 yrs

Kategorija: Budapest 2020, Reprezentacija

EP Budimpešta, četvrtfinale Srbija - Španija 9:10 posle peteraca

Srbija – Španija 9:10(2:1, 1:4, 2:1, 1:0- 3:4 )

Dunav Arena. Gledalaca: 1800.Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kolombo (Italija). Igrač više: Srbija 11 (5), Španija 11 (1). Dva igrača više: Srbija 1 (0), Španija 2 (1). Peterci: Španija 1 (1)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Dedović, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović, S.Mitrović, B.Mitrović.

ŠPANIJA: Lopez Pinedo, Munariz, Granados 1, Sanahuja 2, De Toro, Larumbe, Delgado, Fernandez 1, Taul, Perone 2, Malarač, Bustos, Lorio Behar.

Peterci: Filipović, Aleksić i Ćuk za Srbiju, Perone, Delgado, De Toro, Granados za Španiju

Srbija je ispala u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Ovoga puta sreća iz peteraca je bila naklonjena Španiji. Prlainović i Mandić nisu bili uspešni, na drugoj strani Munariz i to je bio kraj. Srbija će u razigravanju za peto mesto igrati sa poraženim iz duela Hrvatska - Grčka.

Srbija je dobro počela ali je u drugom delu druge četvrtine pala. Od vođstva 3:1 za 200 sekundi Španija je napravila seriju 4:0. U trećem delu je Jakšić smanjio, Perone je na majstorski način povosio na 6:4 a nadu je vratio Ćuk.

Odlično je branio Pinedo,bio junak susreta.Ipak odlični Mandić je bio strelac za 6:6. Do kraja je propušteno dosta prilika da se slome Španci. Na kraju je 10 sekundi pre kraja dosudjen kontrafaul našeg tima i odlučili su peterci.

Uspeli smo da izvučemo nerešeno ali ne možemo uvek na peterce. Mnogo smo promašivali, mnogo je bilo šanse. Ispali smo i to je sport. Moramo i mi nekada da izgubimo. Ovo sad razigravanje niko nije bitan, teško mi je da igram - rekao je Duško Pijetlović.

Dejan Savić:
- Očekivali smo ovakvu utakmicu ali sa drugačijim ishodom. Mučili se, imali su visok ritam. Jurili smo rezultat. Loši sa igračem više.Čestitam im i želim sreću.

Andrija Prlainović:
- Samo se nama sudi kontrafaul u poslednjem napadu. Nije bilo strpljenja, bili smo tu najslabiji. Uvek neki pas više je nedostajao. Nema sreće ovde. Zasluženo prolaze dalje.

Filip Filipović:
- Nije ovo tragično, dali smo sve od sebe.Odgovorili smo im na pravi način. Tu sam zadovoljan. Napad nije bio kako smo želeli. Ovo je sastavni deo sporta. Čestitam im, ali i svojoj ekipi. Pokazali smo karakter. Napad ćemo rešiti, treba nam malo vremena i sve će doći na svoje mesto.