UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.12.2019 18:58 Starost: 4 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija pobedila Hrvatsku

Srbija - Hrvatska 15:11 (6:4, 3:2, 5:2, 1:3)

Bazen "25.maj Milan Gale Muškatirović". Gledalaca 500. Sudije: Margeta (Slovenija), Naumov (Rusija). Igrač više: Srbija 12 (7), Hrvatska 14 (6). Peterci: Srbija 2 (1), Hrvatska 3 (2).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, V.Rašović 1, Ranđelović, Subotić 3, D.Pijetlović 1, Vico 2, Aleksić, Drašović 2, Filipović 3, Gogov, S.Rašović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković 2, Benić 2, Bušlje 2, Miloš, Vrlić 2, Bukić 1, Garsija 1, Marcelić. Selektor: Tucak.

Srbija je pobedom protiv Hrvatske obezbedila prvo mesto u grupi Svetske lige. U četvrtfinalu će igrati Španijom ili Crnom Gorom.

Utakmica je odigrana u sjajnom, fer i sportskom ambijentu. Hrvatska je dobro počela i u prvoj četvrtini kada su odbrane bile slabiji deo tima bila četiri puta u minimalnom vodjstvu. Kod rezultata 4:4 Fatović je iz peterca pogodio stativu.

Posle toga je teklo sve po željama Srbije koja je igrala bez Ćuka, Mitrovića, Prlainovića i Jakšića. U drugom delu razigrani Subotić je bio zaslužan što je prednost bila i tri pogotka. Očekivalo se posle odmora da će Hrvati pokušati da smanje razliku. Medjutim brzi golovi Subotića i Rašovića su rešili sve dileme. Do kraja četvrtine razigrani srpski napad je gurao i do 14:8.

Poslednji deo je pripao Hrvatima koji su sa tri pogotka ublažili poraz. Poslednji gol nekoliko sekundi pre kraja je postigao Drašović.

- Za kraj godine kratko i slatko. Odbrana je bila slabija ali je delovala kako treba kada se utakmica prelamala. Tada smo bili i skoncentrisani i agresivni dok je napad dobro delovao - rekao je Filip Filipović koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice.

Selektor Dejan Savić je istakao:

- Videli smo novi standard u sudjenju sa dosta isključenja. Publika je mogla da uživa u golovima. Početak nije bio dobar, posle smo odigrali kako treba.

Gavril Subotić je bio među najzapaženijim:

- Čestitke igračima oba tima. Odigrali smo dobro, zasluženo pobedili. Uvek je lepo kada se pobedi takav tim kakav je Hrvatska.

Reprezentacija 2. januara putuje u Španiju na pripreme.