UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.08.2016 17:19 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016

OLIMPIJSKE IGRE - Remi sa Grčkom

Nenad Negovanovic

Srbija – Grčka 9:9 (1:2,0:2,4:3,4:2)

Bazen Mari Lenk. Gledalaca 1000. Sudije: Koganov (Azerbejdžan), Pil (SAD). Igrač više: Srbija 10 (3), Grčka 10 (6). Dva igrača više: Srbija 1 (1). Peterci: Grčka 1 (1).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Nikić 1, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

GRČKA: Flegas, Milonakis, Dervišis, Genidunas 1, Funtulis 4, Pontikas 1, Afrudakis, Delakas, Murikis, Kolomvos  1, Vlahopulos 2, Galanopulos. Selektor: Vlahos.

I u drugoj utakmici Srbija je remizirala na olimpijskom turniru u Riju. Ponovila se utakmica sa Madjarskom. Grci su posle mnogo bolje i jako lošeg izdanja naše selekcije početkom trećeg dela 5:1. Loša realizacija igrača više do tada (6-0), odbana koja je bila slabija nego inače i kvalitetan protivnik se nalazio na dobrom putu da stigne do tri boda.

Na sreću prenuli su se naši igrači, krenuli u preokret i do kraja četrvrtine smanjili na 7:5. Posle dva minuta igre u poslednjem delu bilo je 8:6. Srbi su tada, konalno koristeći igrača više izjednačili a preko Nikića 2,23 pre kraja poveli 9:8 Fundulis je izjednačio a do kraja utakmice nije bilo promena. Utisak je da su sudije nekoliko puta oštetile našu selekciju, posebno u momentima kada su bili u prilici da potpuno preokrenu rezultat. Loš početak, kasno budjenje i loš rezultat su razlog što nisu osvojena tri boda.

- Kao da moramo da budemo u velikom minusu da bi počeli da igramo. Drugi deo je bio naše pravo lice, agresinost, oštrina. Jasno je medjutim da bi pobedili ovde moramo da damo više onoga što bi inače bilo dovoljno za trijumf. Ko razume shvatiće šta hoću da kažem.

Stefan Mitrović je rekao:

- Vratili smo se na sreću. Igramo kao Portugalija na Evropskom prvenstvu pa neka se tako završi. Ljudi teško je, nama najteže, dajemo sve od sebe.

Slobodan Nikić:

- Ne smemo da počnemo ovako susret. Moramo da se okrenemo sebi jer sa ovakvim tretmanom ko zna šta nas čeka u četvrtfinalu i eventualno kasnije.

Filip Filipović je prvo čestitao ekipi:

- Na činjenici da smo nemo izdržali sve što se dogadjalo. Nije ni prvi ni posledjni put. Sami smo, 13 igrača i stručni štab. O sudjenju neći ni reč i to je dovoljno. Moramo da popravimo odbranu. Loš termin ali za kasno budjenje nema opravdanja. Nadam se da ćemo se podići. Nismo na kraju realizovali kvalitet.

Andrija Prlainović:

- Disciplinovani su, teško je naći individualno rešenje, dati im gol. Moramo da tražimo bolja rešenja. Opet da smo se odbranili kod 9:8 verujem da bi dobili.Na kraju nisu dva isključenja svirali, nisu nam dali da igramo.