UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.07.2014 13:58 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP 2014. 16.7. Mirno na Madjare

Sutra u 20.30 veliki derbi prvog dela Evropskog prvenstva u Budimpešti. Po mnogima najveći rivali za osvajanje zlatne medalje, Madjarska i Srbija će odmeriti snage u meču koji neće imati sada presudan značaj. Ima još mnogo da se igra. Pobeda nije za euforiju aneki drugi rezultat za tugovanje.

- Madjari nisu blistali protiv Franvuza ali nas to ne zavarava. Baš kao što nas ne zavarava ni činjenica da nas previše hvale. Žele da lopticu prebace u naše dvorište, ipak su oni svetski prvaci i time je sve rečeno. Očekujem veliku borbu u sjajnom ambijentu. Odlučiće po ko zna koji put jedna lopta, nadahnuće, bolji dan. Podrška nekoliko hiljada navijača će mnogo značiti domaćinu a naše je da budemo mirni, hladne glave i spremni za veliki duel od prvog trenutka. Imamo zavidan kvalitet na svakoj poziciji i to treba da iskoristimo.Sa druge strane ovaj meč ipak ništa ključno ne rešava. Tek će se igrati. Bilo bi lepo da budemo prvi u grupi ali ni razigravanje nije smak sveta  - kaže kapiten Živko Gocić kojeg Madjari izuzetno cene kako zbog osvojenih medalja sa Srbijom tako zbog ponašanja i trogodišnjeg učinka u Solnoku gde je kapiten.

Stefan Mitrović takodje ima zavidnu reputaciju u Madjarskoj. Izabran je za najboljeg igrača lige.

- Pritisak je na njima. Treba idržati teret domaćina prvenstva, podrške navijača i činjenice da si prvak sveta.Imamo iskustvo u takvim utakmicama. Publika nije agresivna i ona neće uticati na igru u bazenu. Oni su u Barseloni formirali novi tim. Ovde su još dve promene. Pobedili smo ih u Dubaiju ali smo tada i jedni i drugi bili u trenažnom procesu i to sada nema nikakvu važnost. Verujem da će biti uspešan dan, imamo dosta iskustva u igri sa njima. Samo da izdržimo početni pritisak. Sjajni su im šuteri i moramo da ih zaustavimo.

Slobodan Nikić je odlično počeo šampionat. Sa sedam golova je drugi strelac prvenstva:

- Jaki su, agresivni po čitavom terenu. Uzdaju se u individualni kvalitet, mi u odbranu odakle sve polazi. Bitan je kriterijum sudjenja, hoće li suditi sve ili će pustiti grublju igru. Pobeda bi nas približila prvom mestu u grupi, što dosta znači ali ne zaboravite da su tu Hrvati i Španci podjednako opasni.Turnir je tek počeo, obe ekipe će se dizati i biti najbolje na kraju.

Srbija i Madjarska su igrali 17 puta od osamostaljenja države. Naš tim je daleko uspešniji sa 12 pobeda, Madjari su bili bolji četiri puta a jedan meč je završen nerešeno.

Sudeći po lokalnim medijima kod Mađara je pritisak daleko veći. Igraju pred svojom publikom, naslov svetskog prvaka im ne dozvoljava da breme favorita prebace na rivala i konačno tradicija je daleko više na strani srpskog tima.

- Publika nas je nosila u prva dva meča. Verujem da će tako biti i sutra– kaže odlični golman Mađarske Viktor Nađi.