UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.01.2021 17:35 Starost: 3 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija pobedila Madjarsku

fina.org

Mađarska – Srbija 7:9 (1:2, 2:2, 2:1, 2:4)

Sudije: Belevstov (Ukrajina), Vojevodin (Rusija). Igrač više: Mađarska 13 (5), Srbija 13 (6). Peterci: Mađarska 2 (0).

MAĐARSKA: Nađi, Anjal 2, Manherc 1, Sedlmajer 1, Nađi 1, Hošnjanski 1, Nemet, Janšik 1, Erdelji, Kovač, Mezei, Vigvari, Vogel. Selektor: Marc.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Dedović 1, Ranđelović, Gogov, D. Pijetlović 2, Vico, Drašović 2, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, Rašović 1, Mitrović. Selektor: Savić.

Srbija je osvojila peto mesto na evropskom turniru Svetske lige, posle pobede nad domaćinom turnira evropskim prvakom Madjarskom 9:7. Oba sastava nekompletna ali sa velikom željom da se pobedi.

Srbija je bolje počela, povela 2:0 preko Pijetlovića i Rašovića. Madjari nisu iskoristili peterac ali su u finišu iskoristili grešku našeg tima, igrača više i smanjili rezultat. U drugih osam minuta rival je preokrenuo rezultat mada je Mitrović odbranio još jedan peterac. U poslednjih 100 sekundi stigla su dva pogotka Srbije, zapaženog Drašovića i majstorije Pijetlovića u poslednjem sekundu kada je iz daljine savladao Nadjija.

Posle trećeg dela je bilo nerešeno, gol za Srbiju je opet postigao Drašović. Najviše golova je bilo u završnih osam minuta. Dva puta su Madjari imali prednost 6:5 i 7:6 ali je prvi minus anulirao Dedović a onda su se preciznim šutevima probudili dva puta Filipović i Prlainović za pobedu 9:7.