UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.03.2020 20:19 Starost: 4 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Poraz od Španije, Srbija bez Svetske lige

Srbija – Španija 11:13 (3:3, 1:5, 3:2, 4:3)

 
Bazen „25.maj Milan Gale Muškatirović“. Gledalaca 450. Sudije: Murhaj (Mađarska), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Srbija 11 (5), Rumunija 11 (5). Peterci:Srbija 1 (1).

SRBIJA: Pijetlović, Mandić, Dedović 1, Radović, Ćuk 1, Lazić, Vico 1, Drašović, Jakšić, Filipović 5, Gogov 2,Mitrović 1, Rističević. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Lopez-Pinedo, Munariz 3, Gramados 1, Sanahuja 1, Del Toro 2, Larumbe, Delgado 1, Fernandez 1, Taul 1, Perone 2, Malarač 1, Kabanas, Lorio. Selektor: Martin.

Srbija je poražena od Španije u četvrtfinalu evropskog dela Svetske lige i tako ispala iz ovog takmičenja. Pobeda evropskog vicešampiona je potpuno zaslužena. Mirnom igrom Španci su materijalizovali prednost u kvalitetu jer je Srbija igrala bez D.Pijetlovića, Prlainovića, B.Mitrovića, Ranđelovića, S.Rašovića i Aleksića koji se razboleo dan pre utakmice pa je pozvan Drašović. Uz to Vico je igrao sa povredjenom rukom dok je Mandić tokom meča povredio šaku.

Posle izjednačene prve četvrtine u kojoj je Gogov postigao gol gotovo sa centra za 3:3, Španija je u drugoj četvrtini stekla nedostižnu prednost. bilo je 8:4. U trećoj se Srbija približila na 6:8 i 7:9, u poslednjoj na 9:10 ali su tada Španci pokazali svoj kvalitet i utakmicu su priveli kraju.

- Bilo je i dobrih i loših stvari. Nismo imali rešenje za njihov presing. Kod jurenja rezultata smo imali i dobra taktička rešenja ali je bilo previše grešaka u dodavanju i lope realizacije igrača više. sada se okrećemo drugom planu priprema za Tokio ali u isto vreme pratimo sve oko korona virusa kako bi videli koliko ćemo ekipu imati na okupu - rekao je Dejan Savić, selektor srpskog tima.

Filip Filipović je dodao:

- Mnogo smo primili golova, nedopustivo. Nije izgovor što smo igrali u kombinovanom sastavu ali je to razlog što smo u nekim momentima baš loše delovali. Sve to ne umanjuje pobedu Španije koja kontrolisala meč.