UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.10.2023 22:07 Starost: 208 days

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA: Novom Beogradu bodovi u derbiju

Breša - Novi Beograd 8:13 (2:4, 5:4, 1:1, 0:4)

Sudije: Zvart (Holandija), Kurtidis (Grčka). Igrač više: Breša 13-6, Novi Beograd 12-6. Peterci: Breša 1 (1), Novi beograd 2 (2)
Breša: Tešanović, Del Baso 3, Dolče 1, Faralja 1, Lazić, Đianaza, Đerato 1, Alesani, Manci, Irving 2, Đito, Masenca. Trener Bovo.
Novi Beograd: Dobožanov, Radulović, Skumpakis, Granados 4,Ćuk 1, Ćetković 1, Drašović 1, Jakšić 1, Perković,  Filipović 2, Lukić 1, Vlahopulos 2, De Mikelis. Trener Gocić

Kvalitet, odbrana i odlični Dobožanov su presudili u derbiju Breše i Novog Beograda. Pune tri četvrtine su domaćini bili za petama objektivno kvalitetnijem našem šampionu koji je igrao bez Vučinića, Martinovića i Pijetlovića.

Odličan je bio početak Novog Beograda. Sa dva gola Granadosa i jednog Ćetkovića poveli su 3:0. Breša se nije predavala i najviše zahvaljujući odličnoj realizaciji igrača više uspevala da održi korak u drugoj četvrtini. Samo jednom je Breša izjednačila na 8:8 ali je Lukić obezbedio minimalnu prednost pred završnih osam minuta.

U tom delu je igrao samo Novi Beograd. Dobožanov je kupio lopte poslate iz očaja iz daljine. Odbrana Novog Beograda je bila kao sat. U napadu je radio tandem Vlahopulos-Filipović pa je na kraju Novi Beograd stigao do bodova koji možda znače već sada prvo mesto u grupi.

U drugoj utakmici je Sabadelj u gostima pobedio Steauu 11:8.