UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.12.2016 14:39 Starost: 7 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Učesnici F4 muškog kupa spremni za spektakl u Nišu

Finalni turnir Kupa Srbije u muškoj konkurenciji 14. i 15 decembra igraće se u niškom Čairu. Polufinalni mečevi u konkurenciji vaterpolista na programu su u sredu, od 17,45 sastaju se Vojvodina - Pratizam, a od 20 sati igraju Crvena zvezda - Šabac.

Branilac titule je Partizan, a trener crno-belih Zoran Milenković odiše optimizmom:

 

- Partizan je još na početku sezone najavio svoje ciljeve i ono čemu težimo je odbrana oba trofeja. Posle dobrih partija u regionalnoj ligi i naše zaista odlične igre u Evroligi protiv Egera s pravom prihvatamo ulogu favorita na završnom turniru Kupa u Nišu. Ali, veoma smo obazrivi jer imamo veoma mladu ekipu sa prosekom od 19 godina. Poštujemo sve protivnike i očekujemo izuzetno zanimljiv turnir. Ono što će meni kao treneru biti veoma važno je da moji igrači budu koncetrisan i smireni, da pruže maksimum i da odgramo kvalitetno. Pozivam sve ljubitelje sporta i vaterpola, kao jednog od najtrofejnijih sportova Srbije, da podrže mlade igrače i pruže podršku vaterpolu. Očekujem pune tribine, zanimljive utakmice i poštenu borbu. Ono čemu težim kao trener Partizana i svi moji igrači je svakako osvajanje trofeja - naglasio je Milenković.  

Ulaznice za završni turnir Kupa već se nalaze u prodaji, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima. Karte za polufinalne mečeve koštaju 200, a za finalni meč 250 dinara.

- Velika je čast učestvovati na završnom turniru Kupa, posle svih velikih reprezentativnih uspeha - počeo je priču trener Vojvodine Vladimir Cukić

- Publika u Nišu biće u prilici da vidi najbolje igrače koji učestvuju na domaćoj sceni. Igramo sa Partizanom u polufinalu, a u ovom periodu posle reginalne lige imali smo desetak dana slobodno što smo iskoristili za sparing sa ekipom iz Kotora.  Očekuje nas teška utakmica jer je Partizan kao najmlađa ekipa u ligi šampiona pokazala da je u velikom usponu. Protiv Egera su pružili izvanrednu partiju i treneru crno-belih Milenkoviću sam čestitao na tome. Ta utakmica je pokazala da u Srbiji i te kako ima mladih i talentovanih vaterpolista. Trudili smo da se što bolje spremimo, kako bismo Partizanu pružili što bolji otpor, a mojim igračima sam rekao neka pruže najbolje što mogu u datom trenutku i ja ću biti zadovoljan - poručio je Cukić.

Najuspešniji tim u Kupu Srbije je Partizan koji je sedam puta osvajao trofej namenjen pobedniku. Kragujevački Radnički je jednom trijumfovao, dok je Crvena zvezda dva puta bila osvajač Kupa. Očekivanja iz tabora crveno-belih izneo je trener Aleksandar Nikolić.

 

- Naša želja je da damo maksimum, pokažemu što bolju igru, a rezultat će uz takav pristup sam po sebi doći. Tokom sezone smo imali uspona i padova, mada to u ovakvo sistemu takmičenja ništa ne znači jer vas samo dve utakmice dele od pehara. Sve je moguće, ali treba priznati da je Partizan veliki favorit. Međutim, u jednoj utakmici svašta može da se dogodi. Svi moji igrači su zdravi i spremni i za nas je to najvažnije u ovom trenutku.  

Vaterpolo klub Šabac je debitant na završnom turnira Kupa, a sa kakvim ambicijama Šapčani odlaze u Niš govorio je trener šapčana Balša Nikolić.

- Moram da izrazim veliko zadovoljstvo što sam u društvu trenera naša tri najbolja kluba. Za VK Šabac je velika čast što po prvi put učestvujemo na završnom turniru Kupa.Pre samo godinu i po dana bili smo u nižem rangu takmičenja, tako da smo za kratak vremenski period daleko dogourali. Ovim rezultatima smo premašili ambicije koje su bile postavljena ispred nas na početku sezone tako da u ovu utakmicu sa Crvenom zvezdom ulazimo rasterećeni i hladne glave i mislim da iz tog razloga moji igrači imaju priliku da pruže maksimum. Videćemo za kakav rezultat će to biti dovoljno. Ako Zvezda pobedi sportski ćemo čestitai i poželeti joj sreću u finalu, a mićemo nastaviti dalje da radimo i napredujemo.

Finalni meč Kupa Srbije na programu je 15. decembra od 16 sati i 45 minuta uz direktan prenos na Radio televiziji Srbije.