UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
19.08.2016 17:54 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016

OLIMPIJSKE IGRE: Uoči finala sa Hrvatskom

Nenad Negovanovic

Vaterpolisti Srbije večeras imaju trening pred sutrašnji finalni susret sa Hrvatskom, braniocem trona iz Londona. Do meča za zlato rivali su ušli na impresivan način, Srbija pobedom protiv Italije 10:8 uz vodjstvo 6:0, 7:2,9:3 a Hrvatska sigurnom igrom protiv Crnogoraca sa 12:8 na kraju uz akcije 3:0, 7:5, 9:6...

Nema šta duel dve najbolje svetske ekipe. Finalsti Svetskog prvenstva u Kazanju, Svetske lige u Bergamu.Oba puta je slavila naša ekipa.

- Ništa to ne znači. Nismo igrali sa njima ovog leta i to mislim da nije dobro. Mnogo su dobili dovodjenjem Španca Garsije. Naš adut je odbrana,odatle sve potiče. Protiv Španije i Italije je bila kako treba - kaže golman Branislav Mitrović

Filip Filipović je smiren:

- Došli smo do kraja. Huću da uživamo u velikom finalu protiv Hrvatske koja kako god igra, u bilo kojem sastavu dodje uvek se bori za zlato. Ovo je jedna utakmica, poslednja ovde i tako treba da joj pridjemo. Ostavićemo srce, dušu šta god hocete i pokušaćemo da pobedimo.

Andrija Prlainović dodaje:

- Fantastični golmani, nekoliko vrsnih individualaca, bolji nego ikad posle Londona. To je Hrvatska danas. Ali imamo svoje adute. Finale je uvek otvoreno, neizvesno.Dopada mi se kako smo odigrali dve poslednje utakmice i to treba i da ponovimo pa i pojačamo.

Duško Pijetlović analiziira:

- Oni brane zlato, hoće da prekinu seriju poraza od nas. Mi hoćemo to zlato.Mečevi ranije se ne pamte, ovo je novi susret sa nikad većom težinom. Moj rprvi finale. Medalja je već sjajnija ali verujem da možemo da uradimo da bude najsjajnija.

Miloš Ćuk je oprezan:

- Još jedan korak. Nismo završili ono što smo hteli. Možmo da pobedimo Hratsku ali da damo sve od sebe.

Živko Gocić:

- Verovao sam u ovu ekipu i kada su mnogi tokom utakmica u grupi počeli da sumnjaju. Ovo su šampioni kako god se to završilo na kraju. Šta ima da se priča o finalu. Veliki rival,u odličnoj formi.Za pobedu ćemo morati da damo sve od sebe.

Stefan Mitrović:

- Imaju samopouzdanje posle ubedljivog trijumfa protiv Crne Gore. Jaka ekipa, pa u finalu je. Oni su već to igrali manje više svi u Londonu. Mi smo sada prvi put tu i neka to bude zapamćeno.

Slobodan Nikić jedini ima srebro sa OI u Atini:

- Znam kako smo se osećali posle tog poraza.Medalja je medalja ali verujem da ćemo se skupiti, odigrati najbolje što možemo i pobediti.Bila bi to kruna ove velike generacije.