UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.11.2023 18:43 Starost: 188 days

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA Rutina Novog Beograda u Bukureštu

Novi Beograd Skumpakis

Steaua – Novi Beograd 5:12 (1:4, 0:0, 2:4, 2:4)


Gradski bazen. Sudije: Kovač (Mađarska), Copić (Hrvatska). Igrač više: Steaua 5 (2), Novi Beograd 5 (3).Peterci: Steaua 2 (1), Novi Beograd 1 (1)
Steaua: Tić, Vušković, Đorđesku, Fulea 1, Bota 1, Nemtu 1, Tepelus 1, Antipa, Dinka, Oanta 1, Judean, Đoanta, Dragušin. Trener: Rat.
Novi Beograd: Dobožanov, Martinović, Skumpakis 1, Granados 3, Vučinić 1, Pijetlović 1, Drašović 2, Jakšić, Perković, Filipović 1, Radulović 3, Vlahopulos, De Mikelis. Trener: Gocić.

Očekivano, bez prevelikog angažmana Novi Beograd je odradio posao protiv Steaue u Bukureštu. U igri koja će brzo biti zaboravljena zabeležena je pobeda 12:5 (4:1, 0:0, 4:2, 4:2) Sve vreme je branio De Mikelis, u sastavu nisu bili Ćuk i Lukić.

Rumuni su samo poveli u prvom napadu a do drugog gola su čekali punih 16 minuta. Za to vreme Novi Beograd je u prvoj četvrtini preko Radulovića i Granadosa došao do prednosti. U drugih osam minuta bez golova što je bio uspeh za domaćina. Sledeće dve je srpski prvak odradio taman koliko je trebalo uz dodatak da je odbrana delovala bolje od napada i da je rumunski golman Tić bio razlog što je domaćin izgubio samo sa sedam golova razlike.

Novi Beograd sada ima devet bodova i u naredna dva susreta sa Brešom kod kuće i Sabadeljem u gostima će rešiti pitanje pozicije u grupi. Po kvalitetu Novi Beograd je najbliži prvom mestu.