UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
31.10.2023 21:29 Starost: 189 days

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA, Zvezda pobedila splitski Jadran

Foto S.Sandić/Total vaterpolo

Crvena zvezda - Jadran 12:11 (3:2, 3:3, 3:3, 3:3)

 

Bazen „25.maj MGM“. Sudije: Kolombo (Italija), Korizna (Poljska). Igrač više: Crvena zvezda 12 (5), Jadran Split 10 (3). Peterci: Crvena zvezda 4 (4), Jadran 3 (3).
Crvena zvezda: Mišović, Bursać 1, Gajić, Marković 1, Subotić 1, Vasić 2, Gogov 2, Basara 2, Vukićević, Seman 1, Milojević, Radović 2, Ivanović. Trener Filipović.
Jadran Split: Anić, Čagalj, Marinić-Kragić 2, Biljaka, Butić, Pejković, Bukić, Harkov 5, Radović 1, Vrlić 1, Fatović 1, Dužević, Marcelić. Trener Marelja.

Zvezdine nade su bile opravdane. Protiv favorita iz Splita Beograđani su odigrali maksimalno borbeno, odlično sa igračem manje,bili su mirni i  uporni kada je rival uspevao da preokrene rezultat.

Zvezda je predvođena Mišovićem odlično počela, golovima Bursaća iz daljine i Semana sa Igračem više. Moglo je i ubedljivije da je Vasić iskoristio zicer. Zatim su Splićani došli do daha. Harkov prvp sa igračem više i zatim iz peterca za 2:2 Prednost je domaćinu doneo Subotić takođe iz peterca pošto je u kontri zaustavljen Vasić.
Pola druge četvrtine je bilo u znaku odbrana, bez pravih prilika. Radović se prvi put upisao sa igračem više za 4:2. Vrlo brzo, za 40 sekundi Splićani su se vratili trećim golom Harkova i preciznim udarcem Fatovića. Seriju su gosti nastavili sa igračem više preko Marinić-Kragića za prvo vođstvo. Ipak, Zvezda je na veliki odmor otišla sa 6:5 zahvaljujući golovima Gogova, prvo iz peterca a zatim i sa igračem više 17 sekundi pre sirene.
Punih pet minuta su Splićani dominirali u trećem delu. Odbranom su uspavali domaćina a u napadu su novom serijom 3:0 stekli prvi put prednost od dva fola 8:6. Bio je to znak za buđenje crveno-belih. Za 157 sekundi agilni Vasić iz peterca, zatim precizni šutevi Basare i Markovića za još jednu minimalnu prednost pred poslednji deo 9:8.
I onda gol kakav se retko viđa. Video je golman Anić da mu je kolega Mišović isplivao  da spreči kontru i lako ga, sa svog gola lobovao.  Zvezda je  pre toga bila oštećena za očigledan peterac nad Semanom. Igralo se bez garda, vodili su domaćini 10:9 preko Radovića sada, za razliku od splitskog susreta, preciznog iz peterca, pa su Splićani imali 11:10. Usledio je još jedan preokret odličnih Basare i Vasića. Imao Jadran dva napada u poslednjem minutu. Konačno je Harkov zaustavljen od strane sjajnog Mišovića. Vasić je trošio poslednji napad i Jadranu je ostalo devet sekundi da nešto uradi. Dobili su i igrača više ali je udarac Fatovića iz očaja bio neuspešan.