UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.01.2016 08:50 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Svecano ispred Skupstine

N.Negovanovic, M.Rasic

Hiljade navijača okupile su se ispred balkona Skupštine Grada Beograda i pesmama, raširenim zastavama i bakljama pozdravile nove-stare šampione Evrope. Jedan za drugim, na kultni balkon - okupljalište heroja nacije - izlazili su osvajači sedmog evropskog zlata u istoriji našeg vaterpola: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović i Živko Gocić, kapiten, koji je i izneo pehar.

Selektor Dejan Savić pozdravio je sve, ali se i brzo povukao u prostorije gradske skupštine, ostavivši reflektore usmerene ka svojim igračima.

"Deki nam je pobegao, ali nema veze. Hvala vam od sveg srca što nas bodrite, što nas volite i ne znam šta da vam kažem. Želim vam svim srcem da budete ponosni zato što imate ovakvu ekipu. Hvala vam od sveg srca", rekao je kapiten Gocić, kome su Gojko Pijetlović i Filipović oteli mikrofon i zapevali:

"Uzmi Žile evro-titulu!" Filip Filipović takođe je bio jako zahvalan svima koji su došli:

"Veliko hvala što ste došli da nas pozdravite. Znate koji su naši snovi i nadam se da ćemo da ih ostvarimo", rekla je "desetka" Srbije, sa jasnom aluzijom na olimpijsko zlato i predstojeći napad na to odličje.

Najmlađi član tima Nikola Jakšić imao je već u Kombank areni dužnost da svuda nosi trofej sa sobom.

"Hvala svima što ste došli, nadam se da ćemo se videti još puno puta ovde", rekao je najmlađi član šampionske generacije.

Uz njega, govorio je i jedan od najiskusnijih zlatnih "delfina" - Slobodan Boba Nikić, najtrofejniji član ove generacije i nezvanično najtrofejniji vaterpolista svih vremena.

"Ponosan sam na ovu reprezentaciju, na ove saigrače. Sve je bilo kao u snu. Za ovih 15 dana vaterpolo je doživeo bum kod nas u zemlji. Možda nismo igrali najbolji vaterpolo, ali smo sigurno zasluženo pobedili. Ovom prilikom puno pozdravljamo naše ljude i poručujem da nastavljaju da navijaju za nas i svaki put ćemo ih ovako obradovati", poručio je Nikić.

MONDO