UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.08.2023 20:31 Starost: 257 days

Kategorija: Mladje kategorije

EP MANISA (17 vaterpolisti), srebro za odličnu Srbiju !

 

U finalu EP za igrače do 17 godina Grčka je pobedila Srbiju 9:8(3:1, 3:0, 1:4, 2:3). To je bila druga pobeda Grka nad našom reprezentacijom kojoj svakako pripadaju велике čestitke za osvojeno srebro.

Srbija je povela golom Gladovića. U poslednja dva minuta prve četvrtine Grci su postigli čak tri gola. Bio je to šok, u drugoj četvrtini su grčki vaterpolisti povećali prednost na 6:1. Ništa nije polazilo za rukom našem timu. Tek posle 14 minuta od prvog gola Srbija je preko Novakovića stigla do pogotka za 2:6. U narednom napadu je pogodio i Adamović. Posle 45 sekundi Adamović je ponovo bio strelac. Grci su povećali na 7:4 ali je Gladović 1,12 sekundi pre poslednjeg odmora smanjio na 7:5. Korolija je 42 sekunde pre kraja četvrtine, uz igrača više tražio tajm aut. Reagovao je zatim na sudijsku odluku i dobio žuti karton. Pred poslednji deo Grčka je imala dva gola prednosti. Zervudakis je vratio prednost Grcima a posle dva uzastopna isključenja srpskih igrača Grci su 3,47 do kraja imali činilo se nedostižnih 9:5. Učinila je borbena i motivisana Srbija preko Krstića, Gladovića i Novakoviča meč neizvesnim, bilo je 9:8 70 sekundi pre kraja.Uhvatila je Grke nervoza, selektor je isključen. Medjutim snage za preokret nije bilo.

Srbija je igrala u sastavu: Dimković, Bodiroga , Novaković 2, Ićitović , Spasović, Gladović 3, Lazić , Kojić , Adamović 2, Bošković , Krstić 1, Dimić , Savić. Savezni trener Korolija. U sastavu su još bili Nesković i Canepa.