UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.08.2018 21:12 Starost: 6 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

Srpski juniori poraženi u polufinalu SP

Juniorska reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Svetskog prvenstva u Sombatelju od selekcije Grčke rezultatom 9:8 i igraće za treće mesto sa Mađarskom.

Srbija je u drugom minutu povela golom Marka Radovića. Grci su izjednačili, ali je selekcija Uroša Stevanovića igrala bolje i diktirala je ritam utakmice. Igra u odbrani je dobro funkcionisala i dala je samopouzdanje i podstrek za napadačke akcije. Srbija je vodila 3:1, kasnije 4:2 i 5:3, a na poluvremenu je bilo 5:4.

Sličan početak treće četvrtine. Arsenije i Petar Mitrović su vezali dva gola i u trećem minutu deonice Srbija je ponovo imala dva gola prednosti (7:5). Trgli su se Grci, a nama je stao napad. Ubrzo je bilo 7:7 i kada se činilo da će tim rezultatom da se ode na poslednji dvominutni odmor, Grci su prvi put poveli na meču. Braime je iskoristio igrača više u poslednjoj sekundi.

Posle dva minuta u poslednjoj četvrtini, bilo je 9:7 za Grke. Sredinom tog perioda Petar Mitrović je postavio, ispostaviće se, konačnih 9:8.

Srbija - Grčka 8:9 (2:1, 3:3, 2:4, 1:1)

Igrač više: Srbija 8 (3), Grčka 7 (4). Peterci: Srbija 2 (0), Grčka 1 (1).

SRBIJA: Bulajić (osam odbrana), Branković, Stanojević 1, Ganić, Ilić, P. Mitrović 2, A. Mitrović 1, Banović, Šulc 2, Marić, Radović 2, Mišović.

GRČKA: Piovan (13 odbrana), Alamanos, A. Halivopulos 1, Kalogeropulos 2, Kovruvanis, Kehalaris, Braime 1, Gramatikos, I. Halivopulos 1, Pateros, Papanikolau 2, Dimu 2, Mantogianis.