UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.02.2018 17:03 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Split: Srbija - Grčka 12:10

Srbija - Grčka 12:10 (2:2, 4:0, 2:4,4:4)

Bazen Poljud. Gledalaca 200. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Marijaš (Mađarska). Igrač više: Srbija 11 (6), Grčka 12 ( 6).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, V.Rašović 2, Ranđelović, Ćuk 3, D.Pijetlović 2, Ubović, Stojanović, Jakšić 1, Filipović 1, Drašović, S.Rašović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

GRČKA: Flegas, Genidunas 2, Skumpakis 1, Dervišis, Funtulis 3, Kapotis 1, Pontikas, Argiropulos 1, Murikis 1, Kolomvos 1, Gunas, Vlahopulos, Zerdevas. Selektor: Vlahos.


U uzbudljivoj utakmici, Srbija je zabeležiča važnu pobedu protiv odličnih Grka i tako obezbedila odlazak na završni turnir. Grci su samo jednom vodili, u finišu ugrozili pobedu ali je naš tim sve izdržao.

Prva četvrtina u jakom tempu, skoro bez izmena šest minuta. Odlične odbrane na obe strane. Srbija je povela preko Jakšića sa igračem više, izjednačio je preciznim udarcem Genidunas. Pijeltović je dva puta obezbedio igrača više , Srbija pogodila tri puta okvir gola. Grci su u poslednjem minutu dobili drugi put igrača više. Tajm aut selektora Vlahosa rezultirao je golom Funtulisa za vodjstvo 2:1.Odmah je vratio Mandić rezultat u egal. Grci su u završnom napadu dobili igrača više ali bez prilike za udarac.

Srbija je drugu četvrtinu odigrala bez greške. Odbrana sa Mitrovićem besprekorna, potpuno je umrtvila grčki napad, više puta osvojila loptu. Strahinja Rašović i Ćuk su srediniom četvrtine pogodili za 4:2 a u poslednjem minutu golovi Pijetlovića i Viktora Rašovića za velikih 6:2.

Prvi napad doneo je pogodak Filipovića ali su Grci sa igračem više dva puta bili precizni. Drugi put kada je odnos igrača  bio 5 prema 4 . Savić je zatražio tajm aut da bi vratio mir u ekipu na polovini četvrtine. Nije bilo igre iz druge četvrtine. Grci su treći put dobili igrača više za tajm aut Vlahosa. Realizacija i treći put , bilo je 7:5 na 3,29 do poslednje četvrtine. Post je prekinuo odlični Ćuk (2.03 do kraja). Grci su ušli u seriju sa igračem više, stopostotan učinak iz četiri prilike i gol Funtilisa za 8:6. Nisu naši igrači bili zadovoljni sudijskim kriterijumom, Srbija je samo dva puta imala igrača više . Poslednji napad je bio naše selekcije ali je Pijetloviću u idealnoj situaciji ispala lopta pa je razlika pred poslednji deo bila samo dva gola u odnosu na 7:2 posle gola Filipovića početkom treće četvrtine.

Prvi igrač više u završnoj četvrtini rezultirao je golom Viktora Rašovića (9:6). Grci sa igračem više nisu šutnuli ali su do kraja napada pogodili mrežu Pijetlovića preko Genidunasa.Nastavila se serija sa igračem više. Pijetlović na odlično dodavanje Viktora Rašovića. Odbrane su popustile, Kolomvos je bio strelac, Srbija je imala ponovo dva gola prednosti na pet minuta do kraja.Odlični Duško Pijetlović je ponovo obezbedio igrača više a Ćuk pogodio za 11:8. Odlično je Pijetlović reagovao na zicer Grka ali je u narednom napadu sa igračem manje bio nemoćan pred Funtulisem 11:9 (2.41), Murikis je 73 sekunde pre kraja smanjio na 11:10 i potpuno uveo utakmicu u nervoznu završnicu. Srbija je dobila igrača više i Mandić je rešio dileme 49 sekundi sekundi pre kraja. Rival je 37 sekundi pre kraja dobila igrača više. Ništa se nije dogodilo, Srbija je slavila 12:10.

U subotu Srbija igra u 10.30 sa Holandijom i u 19 sa Hrvatskom. I poraz od gola protiv Hrvata je dovoljan za prvo mesto ali to će biti samo meč prestiža jer je ovde bitno samo biti u prva tri.