UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.02.2018 16:17 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija spremna za Evropa kup

Vaterpolisti Srbije su doputovali u Split gde sutra u 17.30 igraju utakmicu prvog kola kvalifikacionog turnira Evropa kupa. Rival je Malta. Učesnici su još Grčka sa kojom Srbija igra u petak u 17.30, te Holandija i Hrvatska koji su nam protivnici u subotu u 10.30 odnosno 19 časova. Večeras naša selekcija ima trening na bazenu u Poljudu.

Tri ekipe idu dalje i bilo bi pravo čudo da to ne budu Hrvatska, Grčka i Srbija. Finalni turnir 8 ekipa je u Budimpešti prve nedelje aprila. Preostale dve grupe su u Palermu (Italija, Crna Gora, Nemačka i Rusija, dve ekipe idu dalje) i Kečkemetu (Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija - tri ekipe idu dalje)

- Ovde želimo da ostvarimo prolaz a u Budimpešti "pucamo" na medalju. Čitav ovaj turnir biće u znaku našeg susreta sa Hrvatima jer kod nas se više pamti poraz u polufinalu svetskog prvenstva od Hrvatske nego činjenica da smo osvojli bronzu. Dobro je što imamo na raspolaganju 15 igrača, prvi put posle 2008. Svi će dobiti šansu i biće to dobro jer se ranije uvek dešavalo da veliki broj ekipa koji zbog pravila nema  rezervi ne dočeka kompletan kraj takmičenja - kaže Dejan Savić.

Iako takmičenje nema rezultatski imperativ Savić dodaje da za Srbiju takva obaveza uvek postoji dok kapiten Filipović kaže:

- Ovde je cilj da svaku utakmicu odradimo na najbolji mogući način i da kasnije ispravimo uočene greške. Tačno je da ćemo biti bez trojice možda i najiskusnijih igrača ali to ne menja suštinu, ovaj tim je sada najbolji. Kruna sezone je Barselona, nećemo imati mnogo prilike da se uigravamo. Ipak ovaj turnir je veliki teret za nas igrače. Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN i ostajemo bez normalnog trenažnog procesa u klubu. Ali šta je tu je, moramo da i u ovoj situaciji izvučemo korist.

Slično razmišljaju i ostali naši vaterpolisti. Podsetimo Savić nije poveo Prlainovića, Aleksića i Stefana Mitrovića. Srbiju će predstavljati: G.Pijetlović, B.Mitrović, V.Rašović, Filipović, Mandić, Ćuk, Subotić, S.Rašović, Randjelović, Jakšić, Drašović, D.Pijetlović, Ubović , Stojanović i Lazić.

Utakmice sa Grčkom i Hrvatskom moći će da se prate preko Arena sporta kao i na sajtu LEN.EU