UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.07.2018 15:43 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Evropski prvaci u Beogradu

Z.Zestić Tanjug

Srpski vaterpolisti vratili su se u nedelju iz Barselone, gde su osvojili četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope, a po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla" održali su konferenciju za novinare.

Selektor srpskih vaterpolista, četvorostrukih uzastopnih šampiona Evrope, Dejan Savić ostao je u Barseloni dosledan svojim navikama i nije skakao u bazen, ni davao izjave novinarima posle finala.

Ipak, kada je sa ekipom sleteo u Beograd prema protokolu je bio u obavezi da izađe pred kamere, na zvaničnu konferenciju u društvu kapitena Filipa Filipovića, njegovih saigrača Andrije Prlainovića, Milana Aleksića i predsednika Vaterpolo saveza Srbije, Viktora Jelenića.

Pre njega igračima i stručnom štabu još jednom je čestitao Viktor Jelenić:

- Prelep osećaj, ponovo šampioni. Pokazali su da još mogu uspešno da traju.

U obraćanju je Dejan Savić bio kratak i konkretan, kao i obično.

"Pre svega, upućujem sve čestitke igračima, stručnom štabu i organizaciji posle čitavog turnira koji se završio kako smo i zamislili", počeo je selektor.

"Imali smo problema od početka. Rekli smo da imamo izuzetno umorne igrače sa napornim sezonama i sa svim što prati moderni vaterpolo danas. Izašli su iznad sebe i pokazali izuzetan karakter, motiv i najbitnije - jedinstvo u najtežim momentima", istakao je Savić i naglasio sledeću rečenicu:

"U suštini, pokazali su sve ono što su pokazivali i u proteklih 10 godina, ako ne i više". 

Savić je rekao da uspeh "nije slučajan", bez obzira na to kako će drugi reagovati na te njegove reči.

"Možda će nekima da izgleda prepotentno, ali ova ekipa zaslužuje svaku pobedu, svaku zlatnu medalju. Kao trener se pre svega ponosim, a sa druge strane shvatam da se ovi momci definitivno bore protiv logike".

Novinari su pitali selektora i o borbi zlatnih "delfina" protiv pritiska, u kojoj već po pravilu izlaze kao pobednici - kao i iz svih svojih bitaka.

"Šta reći? Presrećni smo, ispunjeni smo, ostvarili smo sportske ciljeve za ovu godinu. Ova ekipa ima prostora da još napreduje. Uz vrhunske uslove, koje sam siguran da ćemo imati, treba da ispišemo još koju stranicu srpskog i svetskog vaterpola", rekao je Filip Filipović.


U tom trenutku se selektor Dejan Savić izvinio što upada u reč kapitenu "delfina".

Uradio je to da bi saopštio javnosti ono što mnogi navijači sigurno nisu znali, ali prvenstveno da bi u bezbrižnom momentu "pecnuo" neke od mlađih članova "A" selekcije.


"Ti pričaš kao da je sezona završena, ali ima onih koji 13. avgusta nastavljaju da rade, jer od 11. do 16. septembra igramo FINA kup".


Filipović je spremno prihvatio ovu primedbu i "prozvao" Dušana Mandića i Savu Ranđelovića.


"Želim vam puno sreće u nastavku sezone. Mando, Savo, uz vas smo!".


"I Jakša!", kroz smeh je replicirao Savić, koji za takmičenje u Berlinu računa i na Nikolu Jakšića.

"Uz ovakve saigrače i ovako težak stručni štab, mislim da možemo još mnogo toga", zaključio je Filipović.

Andrija Prlainović je dodao:

- Hvala Bogu da ova ekipa uvek ima motiva da dobro odigra, da ispuni cilj i obraduje narod.Ponosan sam što sam njen deo i uvek je lepo kada donesete medalju u Srbiju.

Milan Aleksić je poslednji govorio:

- Uradili smo ono što smo želeli. Nije bilo lako. Nadam se da će u budućnosti biti još povoda za ovakve skupove.