UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
05.12.2023 22:01 Starost: 147 days

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA, Zvezda pobedila Novljane

Crvena zvezda - Jadran HN 9:6 (1:4, 3:0, 1:0, 4:2)

Bazen „25, maj MGM“. Sudije: Margeta (Slovenija), Severo (Italija). Isključenja: Crvena zvezda 8, Jadran 5. Peterci: Crvena zvezda 4 (2).
Crvena zvezda: Mišović, Popović, Gajić, Marković, Subotić, Vasić, Gogov 2, Basara 1, Vukićević 2, Seman 2, Milojević 1, Radović 1, Ivanović. Trener Filipović.
Jadran: Đurović, Holod, Vučurović, Vukićević 1, Vujović 1, Radović 2, Nagajev 1, Gardašević 1, Banićević, Sladović, Čaraj, V. Radović, I. Radović. Trener Radanović.

Crvena zvezda je zasluženo pobedila Jadran iz Herceg Novog i sa sedam bodova takmičenje u C grupi završila na trećem mestu. U nastavku Crvena zvezda će igrati u Evro kupu a protivnik bi u osmini finala trebalo da bude neka od drugoplasiranih timova koji takmičenje završavaju u četvrtak.

Beograđani su igrali slabo u prvoj četvrtini, bez ideje, bez odbrane. U nastavku su povukli centri, prvo Seman a zatim i Vukićević. Napravljena je serija 4:0 za minimalnu prednost pred poslednju četvrtinu.

Odbrana na čelu sa odličnim Mišovićem je delovala odlično,napad je dozvolio "luksuz" i od četiri peterca realozovao samo dva. Ali Novljani za pomenute centre nisu imali rešenje. Gogov je u pravpm momentu realizovao peterac a Milojević izveo pravu majstoriju za 7:5.

Zvezda može da bude zadovoljna urađenim. Iz ove grupe su dalje otišli Ferencvaroš i splitski Jadran dok će crveno-beli i Novljani u Evro kup.