UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.02.2018 15:49 Starost: 6 yrs

Kategorija: Saopštenja

Održan trenerski seminar

Foto Ivica Veselinov

Fakultet za sport Univerziteta "Union-Nikola Tesla" bio je danas domaćin uspešnog seminara za trenere kojeg je organizovao Stručni savet VS Srbije. Odziv je bio izvanredan, na okupu je bilo preko 140 stručnjaka koji su pratili četvoročasovna izlaganja.

Najviše pažnje privukao je selektor Dejan Savić (dočekan i ispraćen aplauzom) koji je jasno izneo niz stvari kojima bi trebalo struka da se bavi u narednom periodu. Od kompletne sistematizacije i standardizacije rada u mlađim kategorijama , do nekih pitanja vezanih za fizičke pripreme, traženja rešenja u nekim segmentima igre, saradnje sa sudijama... U odličnoj diskusiji su učestvovali Aleksandar Krstonošić, Živislav Živanović, Igor Gočanin, Dejan Jovović, Dragana Ivković... Savić je izrazio spremnost da bude na raspolaganju svim trenerima i pozvao mlade stručnjake da se ne ustručavaju ako postoje neke dileme u radu.

Pre toga je sa sastavom Stručnog saveta i budućim aktivnostima prisutne upoznao predsednik SS Goran Rađenović. Srđan Mišković je govorio o promenama u pravilima igre dok je Dejan Jovović predstavio aktivnosti nedavno osnovanog Udruženja trenera. Poenta je u daljem kvalitetnijem radu, zaštiti statusa trenera,  regionalizaciji za buduće seminare tako da će skup sigurno imati brzo efekte na terenu.

Selektori mlađih kategorija su izneli svoja viđanja trenutnog stanja dok je dr Marija Anđelković ispred Anti doping agencije govorila o dopingu, posebno o slučaju Filipa Radojevića.